Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Test drive: Volkswagen T-Roc 1.0 TSI
[Drive]: Test drive: Volkswagen T-Roc 1.0 TSI

[Drive]: Test drive: Volkswagen T-Roc 1.0 TSI

Δοκιμάζουμε το νέο μικρομεσαίο crossover/SUV της VW, στη μικρότερη βενζινοκίνητη έκδοσή του, με τον 3κύλινδρο χιλιάρη τούρμπο κινητήρα.

crossover είναι πλέον η αυτόματη επιλογή όσων ζητούν στιλ και θα επέλεγαν μέχρι πρόσφατα ένα κουπέ.

Το στιλ είναι η λέξη-κλειδί και στην περίπτωση του VW T-Roc, αφού δεν είναι ούτε αληθινό SUV με σημαντικές off-road δυνατότητες ούτε MPV με μεγάλους χώρους και πολυδιαμορφώσιμο εσωτερικό. Αυτό που προσφέρει παραπάνω από τα αδέλφια του της οικογένειας Golf είναι ξεχωριστό στιλ.

Το ίδιο ισχύει για όλα τα σύγχρονα crossover. Και αποτελεί το μυστικό της μεγάλης επιτυχίας τους. Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της αγοράς, με πληθώρα ανταγωνιστικών μοντέλων. Και το T-Roc, καθώς τοποθετείται κάτω από το Tiguan , δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τα μικρομεσαία “C-SUV”, αλλά και τα μικρά “B-SUV”, τα βασισμένα σε σουπερμίνι – τουλάχιστον μέχρι να παρουσιαστεί το μικρότερο VW T- Cross .


Στιλάτο Golf
To T-Roc είναι βασισμένο στην, αναπόφευκτη πλέον, διαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB του VW Group. Εδώ το μεταξόνιο είναι 17 mmκοντύτερο από του Golf και το συνολικό μήκος24 mm μικρότερο, αλλά το πλάτος είναι 29 mm μεγαλύτερο και βέβαια το ύψος κατά 81 mm μεγαλύτερο όπως αρμόζει σε ένα crossover.

Σε crossover παραπέμπει αμέσως και η εξωτερική σχεδίαση, με τους μεγάλους τροχούς, τα φουσκωμένα φτερά και τις «προστατευτικές» ποδιές μπροστά και πίσω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!