Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Τα SUV δίνουν +7% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις τον Ιανουάριο
[Drive]: Τα SUV δίνουν +7% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις τον Ιανουάριο

[Drive]: Τα SUV δίνουν +7% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις τον Ιανουάριο

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα ισχυρά αποτελέσματα δεν θα έχουν συνέχεια: Το περιθώριο ανάπτυξης στη Γερμανία είναι περιορισμένο και η βρετανική αγορά σχετικά αδύναμη.

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου άνοιξε τη χρονιά με άνοδο των πωλήσεων κατά 6,8% τον Ιανουάριο, εκκινώντας από το υψηλό 10ετίας που κατεγράφη το 2017, καθώς αναπτύσσεται οικονομικά η Γηραιά Ήπειρος.
Οι ταξινομήσεις για τον πρώτο μήνα του χρόνου έφτασαν σε 1,29 εκατ. αυτοκίνητα στις αγορές της ΕΕ και της ΕΖΕΣ (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Ελβετία, Μονακό, Ανδόρα, Άγιος Μαρίνος, Αγία Έδρα/Πόλη του Βατικανού, Νήσοι Φερόε), σύμφωνα με ανακοίνωση της βιομηχανικής ένωσης ACEA.

Σχεδόνόλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσίασαν κέρδη, βοηθούμενες από την άνοδο των πωλήσεων SUV. Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δυναμώνουν τη σύνθεση των SUV, κάτι που συμβαίνει εδώ και χρόνια στη Βόρεια Αμερική.

«Ο Ιανουάριος είναι συνήθως ένας ισχυρός μήνας –ο κόσμος τελικά αγόρασε ύστερα από την αποχή του από αγορές στο τέλος του περασμένου έτους», δήλωσε εκπρόσωπος της ACEA, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των ημερών πώλησης παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.
Η αύξηση πωλήσεων στο Volkswagen Group κατά 8,7% επετεύχθη από τις φίρμες της Skoda και της SEAT, οι οποίες λανσάρισαν SUV πέρυσι. Ο όγκος της Skoda αυξήθηκε κατά 21% τον περασμένο μήνα, ενώ οι πωλήσεις της SEAT αυξήθηκαν κατά 20%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!