Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 11 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Το σπορ αυτοκίνητο των Σοβιέτ [video]
[Drive]: Το σπορ αυτοκίνητο των Σοβιέτ [video]

[Drive]: Το σπορ αυτοκίνητο των Σοβιέτ [video]

Μια ομάδα παθιασμένων Σοβιετικών petrolheads ξεπέρασαν πλείστες όσες δυσκολίες για να φτιάξουν το αυτοκίνητο που δεν μπορούσαν να αγοράσουν.

Ας γίνουμε πρωταγωνιστές ενός υποθετικού σεναρίου. Λοιπόν φανταστείτε το εαυτό σας να ζει σε ένα κόσμο όπου θα παραμένατε αυτό που είστε σήμερα –βαρεμένος, παράφορα ερωτευμένος, εραστής γοητευτικών αυτοκινήτων- όπου δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον αυτοκίνητο για να αγοράσετε.
Τι θα κάνατε; Διαδήλωση μαζί με τους ομοϊδεάτες σας; Θα βαρούσατε το κεφάλι σας στον τοίχο; Θα κόβατε τις φλέβες σας. Μπα! Μάλλον ότι και οι αντίστοιχα βαρεμένοι Σοβιετικοί που βρέθηκαν όντως στη θέση σας σε αυτό το υποθετικό σενάριο. Θα φτιάχνατε το δικό σας γαμο-αυτοκίνητο.
Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία ενός τέτοιου, ελάχιστα γνωστού αυτοκινήτου. Ενός χαριτωμένου μικρού σπορτίφ δημιουργήματος, μια μίξη Volvo P1800 και Corvair, πράγμα που κάθε άλλο παρά κακό είναι. Το αυτοκίνητο ονομαζόταν KD Sport 900 (КД Спорт 900) και είναι συνομήλικό μου, μιας και γεννήθηκε το 1963. Οι γονείς του ήταν έξι ομοϊδεάτες gearheads και όλοι εργαζόμενοι στο Επιστημονικό Ινστιτούτο Αυτοκινήτων και Κινητήρων της Σοβιετικής Ένωσης, γνωστό και ως NAMI. Αυτοί οι έξι λοιπόν αποφάσισαν ότι θα ήθελαν ένα πραγματικά σπορ αυτοκίνητο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!