Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Σινεμά & Αυτοκίνητο: Duel [official trailer]
[Drive]: Σινεμά & Αυτοκίνητο: Duel [official trailer]

[Drive]: Σινεμά & Αυτοκίνητο: Duel [official trailer]

«Για έλα, άθλιε χοντροκέφαλε, για βγάλε το χοντρόκωλο φορτηγό σου από το δρόμο μου». Όταν ξεστόμιζε τα λόγια αυτά ο David Mann δεν ήξερε τι τον περίμενε!

Έτος 1972 Σκηνοθέτης StevenSpielberg Σταρ Peterbilt 281 1955, Plymouth Valiant 1970 Ηθοποιοί Dennis Weaver, Jacqueline Scott, Eddie Firestone, Lou Frizzette, Shirley O’Hara Διάρκεια 1h 30’ Ελληνικός τίτλος Hμονομαχία
Υπόθεση Ο μεσόκοπος πωλητής David Mann, οδηγώντας σε έναν εγκαταλειμμένο αυτοκινητόδρομο στη νότια California, προσπερνά ένα παλιό βυτιοφόρο, του οποίου ο οδηγός προσβάλλεται και τον κυνηγά λυσσασμένα. Ένα κυνηγητό που θα καταλήξει σε μονομαχία… μέχρι θανάτου
Πρέπει να ξέρετε Το πρώτο μεγάλο φιλμ του Spielberg, παραγγελία για την τηλεόραση, που ήταν τότε μόλις 26 ετών.
Ο οδηγός του βυτιοφόρου δεν εμφανίζεται ποτέ, αφήνοντας πρωταγωνιστή το Peterbilt. O Spilberg επέλεξε ανάμεσα σε επτά τράκτορες το Peterbilt, διότι του θύμιζε ανθρώπινο πρόσωπο.
Το «Chuck’s Café» υφίσταται και σήμερα, μόνο που στη θέση του, νότια του Acton στην California, βρίσκεται ένα γαλλικό εστιατόριο.
Όταν ο «αόρατος» Carey Loftin, που υποδύεται τον οδηγό του βυτιοφόρου, ρώτησε τον Spielberg ποια είναι τα κίνητρά του για να βασανίσει έτσι ένα οδηγό IX, o σκηνοθέτης του είπε: «Επειδή είσαι ένας βρόμικος, σάπιος, σκατογιός μιας σκύλας». Και ο Loftin απάντησε: «Μικρέ, έχεις προσλάβει το σωστό άνθρωπο».
To Valiant που εμφανίζεται στο φιλμ είναι στην πραγματικότητα τρία διαφορετικά αυτοκίνητα: Στην πρεμιέρα του «Duel» στην TV ήταν ένα Valiant 318 V8 του ’70 και ένα 225 Slant-Six* του ’71.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!