Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Σαν σήμερα: Το 1963, παρουσιάστηκε η Mercedes-Benz 230SL, η επονομαζόμενη και «Παγόδα» [videos]
[Drive]: Σαν σήμερα: Το 1963, παρουσιάστηκε η Mercedes-Benz 230SL, η επονομαζόμενη και «Παγόδα» [videos]

[Drive]: Σαν σήμερα: Το 1963, παρουσιάστηκε η Mercedes-Benz 230SL, η επονομαζόμενη και «Παγόδα» [videos]

Πριν από 55 χρόνια, στις 14 Μαρτίου του 1963, η Mercedes-Benz προκάλεσε αίσθηση στο Σαλόνι της Γενεύης με τη νέα 230SL.

Την ίδια μέρα όμως έκανε και την πρώτη «έξοδό» της στη μικρή πίστα Veytraz-Monthoux κοντά στο Annemasse, όπου το διεθνή Τύπο υποδέχτηκαν οι καθηγητές Fritz Nallinger και Rudolf Uhlenhaut, κορυφαία στελέχη στη έρευνα και εξέλιξη της Mercedes-Benz (επιβατικά και αγώνες), συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο για τον Τύπο, Arthur Käser.
Στο πνεύμα των SL -Sport Leicht ή Σπορ Ελαφριά- μπορεί να παρέμενε αναλλοίωτο, αλλά η 230 αισθητικά έδειχνε απογαλακτισμένη από τις προκατόχους της -190 SL και 300 SL . Αν και στενή συγγενής με τα σεντάν της Σειράς220 (σασί και μοτέρ), εξέπληξε τους πάντες με την αυθεντικότητά της.

Το κομψό και λυγερόκορμο προφίλ, τα κάθετα εμπρός φώτα και η φαρδιά μάσκα συνδύαζαν ιδανικά το ωραίο με το επιθετικό. Η αίσθηση της δύναμης που απέπνεε η κάμπριο 230 SL και παρόλο που πατούσε σε ασυνήθιστα τετράπαχαλάστιχα για εκείνη την εποχή, γινόταν ξαφνικά ανάλαφρη χάρη στο ρευστό προφίλ της. Το μεγάλο, ελαφρά πομπέπαρμπρίζ και η πολύ χαμηλή βασική γραμμή που εκτεινόταν ισοϋψής με το πορτμπαγκάζ έδιναν σπάνια αίσθηση ελαφρότητας σε ένα τόσο κόμπακτ αυτοκίνητο.

Σε κάθε περίπτωση, ήταν η αφαιρούμενη οροφή που έκλεβε την παράσταση, με τις φίνες κολόνες που παρείχαν τέλεια ορατότητα και ιδίως η κοίλη οροφή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!