Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 10 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Σαν σήμερα: To 1954, συγχωνεύονται Hudson και Nash
[Drive]: Σαν σήμερα: To 1954, συγχωνεύονται Hudson και Nash

[Drive]: Σαν σήμερα: To 1954, συγχωνεύονται Hudson και Nash

Από την ένωση των δύο εταιρειών προέκυψε η American Motors Corporation, η γνωστή μας AMC.

Στις 14 Ιανουαρίου του 1954, η Hudson Motor Car Company συγχωνεύτηκε με την Nash-Kelvinator, εταιρεία που είχε σχηματιστεί από μια άλλη συγχώνευση, της αυτοκινητικής φίρμας Nash με την εταιρεία οικιακών συσκευών Kelvinator.
Το νέο σχήμα που προέκυψε αποτέλεσε την American Motors Corporation, τη γνωστή μας AMC, που ήταν και η μεγαλύτερη συγχώνευση εταιρειών στη μέχρι τότε αμερικανική Ιστορία.
Στις 15 Ιανουαρίου του 1920, πεθαίνει σε ηλικία 55 ετών ο John Dodge, συνιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας. Ο John με τον αδελφό του Horace ίδρυσαν την Dodge Brothers Company, η οποία κάποτε ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, ενώ αργότερα αποτέλεσε μέρος της Chrysler.
Ο John Francis Dodge γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1864, ενώ ο αδελφός του Horace Elgin Dodge τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 17 Μαΐου 1868. Οι αδελφοί μεγάλωσαν στο Michigan και άρχισαν τη σταδιοδρομία τους ως μηχανικοί. Το 1897 ίδρυσαν μια εταιρεία ποδηλάτων. Ωστόσο, μέχρι το 1900, είχαν πουλήσει την επιχείρηση και άνοιξαν ένα μηχανουργείο στο Detroit για να κατασκευάσουν εξαρτήματα για τη νεοσύστατη αυτοκινητοβιομηχανία.
Το 1901, ο Ransom Olds προσέλαβε τους Dodge για να κατασκευάζει κινητήρες για το νέο του αυτοκίνητο, Olds Runabout.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!