Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Renault Floride 1959-1963 [video]
[Drive]: Renault Floride 1959-1963 [video]

[Drive]: Renault Floride 1959-1963 [video]

Κομψό και γοητευτικό, αυτό το καμπριολέ αντανακλούσε συχνά το πιο κολακευτικό πρόσωπο της Régie. Ασορτί με την εποχή του και οικονομικό, ο κόσμος το υποδέχτηκε θερμά.

Ζηλεύοντας για την πετυχημένη διείσδυση της Volkswagen στην Αμερική με το δημοφιλή Σκαραβαίο, η Régie Renault ονειρευόταν τη δική της κατάκτηση της Δύσης.
Έτσι, χιλιάδες Dauphine φορτώνονταν στο λιμάνι της Χάβρης και ξαποστέλλονταν στις ΗΠΑ. Αλλά λόγω της εικόνας του αυτοκινήτου και της άκρως ανταγωνιστικής αγοράς, ελάχιστα αυτοκίνητα εγκατέλειπαν τον τελωνειακό χώρο της Νέας Υόρκης για να βρουν ιδιοκτήτες. Για να καταφέρουν να επιβάλλουν τη μάρκα στην αγορά, οι Αμερικανοί ντίλερ ζήτησαν σε μια συνάντηση με τον Pierre Dreyfus, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Régie, ένα μοντέλο κουπέ/καμπριολέ.
Το πλάνο τελικά κατέληξε στην καμπριολέ έκδοση του υπάρχοντος Dauphine. Και επειδή η διάσκεψη αυτή έγινε στη Florida, η κατάληξη ήταν το αυτοκίνητο η Renault να θέλει να το ονομάσει Floride. Και τότε συνέβη το εξής παράδοξο. Καθώς το όνομα «Floride» θα ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτό στις υπόλοιπες 49 Πολιτείες, για τις αγγλόφωνες αγορές επιλέχτηκε το όνομα «Caravelle», ενώ για την Ευρώπη έγινε εισαγωγή του ονόματος και το αυτοκίνητο πουλιόταν μέχρι το 1962 ως «Floride».
Προσιτό όνειρο
Το γαλλικό κοινό ανακάλυψε το Renault Floride το 1958 στο Salon de l’ Automobile, στο Παρίσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!