Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Όλη η τεχνολογία του 1.0 Ecoboost για το νέο Ford Fiesta, με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων
[Drive]: Όλη η τεχνολογία του 1.0 Ecoboost για το νέο Ford Fiesta, με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων

[Drive]: Όλη η τεχνολογία του 1.0 Ecoboost για το νέο Ford Fiesta, με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων

Ο τρικύλινδρος 1000άρης Ecoboost στο νέο Ford Fiesta θα έχει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων για οικονομία καυσίμου ως 6%.

Ο 1.0 Ecoboost της Ford που θα τοποθετείται στο νέο Ford Fiesta το οποίο αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ, θα έχει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων για μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου.
Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται σε αρκετούς 4κύλινδρους κινητήρες αλλά η Ford θα καινοτομήσει βάζοντας για πρώτη φορά το σύστημα σε 3κύλινδρο. Για τους άλλους κατασκευαστές ο βασικός ενδοιασμός έχει να κάνει με την (μη) πολιτισμένη λειτουργία, αλλά η Ford δεν αγχώνεται. Η απενεργοποίηση κυλίνδρων σημαίνει την αυτόματη διακοπή παροχής καυσίμου και της λειτουργίας των βαλβίδων σε συνθήκες που δεν απαιτείται η πλήρης ισχύς. Το σύστημα λειτουργεί ως τις 4.500 rpm και επεμβαίνει σε έναν μόνο από τους τρεις κυλίνδρους τον οποίο απενεργοποιεί και εμπλέκει σε 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου.
Το σύστημα αξιοποιεί την πίεση λαδιού ώστε να ενεργοποιήσει ένα ειδικό «κοκοράκι» για να αποσυνδέσει τις βαλβίδες του πρώτου κυλίνδρου. Το λογισμικό ελέγχου λαμβάνει δεδομένα που περιλαμβάνουν την ταχύτητα, την θέση του γκαζιού και το φορτίο του κινητήρα για να αποφασίσει αν θα πρέπει να απενεργοποιήσει ή όχι τον κύλινδρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!