Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 15 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Οδηγούμε το «καυτό» Toyota Yaris GRMN των 210 PS
[Drive]: Οδηγούμε το «καυτό» Toyota Yaris GRMN των 210 PS

[Drive]: Οδηγούμε το «καυτό» Toyota Yaris GRMN των 210 PS

Πόσο καλό είναι το μοντέλο που θέλει να συνδεθεί στο μυαλό μας με το αγωνιστικό Yaris WRC του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι;

Ο λόγος που οι αυτοκινητοβιομηχανίες εμπλέκονται στους αγώνες είναι για να δώσουν αίγλη στα μοντέλα παραγωγής τους.

Φυσικά, δεν είναι εφικτό να βγουν στην αγορά ακριβή αντίγραφα των αγωνιστικών. Όμως πρέπει να υπάρχει μια προφανής σύνδεση. Κάποτε, η σύνδεση αυτή επιτυγχανόταν με τα ειδικά μοντέλα homologation specials” που επέβαλλαν οι κανονισμοί να βγουν σε μικρή παραγωγή για να πάρουν πιστοποίηση τα αγωνιστικά.

Εδώ και χρόνια όμως δεν απαιτείται κάτι τέτοιο, οπότε οι εταιρείες βγάζουν κάποιες πιο σπορ και γρήγορες εκδόσεις των καθημερινών μοντέλων τους που να μοιάζουν οπτικά με τα αγωνιστικά, οπότε να γίνεται η σύνδεση στο μυαλό μας.

Ένα τέτοιο μοντέλο είναι το Yaris GRMN. Στην εμφάνιση θυμίζει το αγωνιστικό Yaris WRC, αλλά βέβαια δεν έχει τα εξωφρενικά αεροδυναμικά του βοηθήματα, ούτε 380 άλογα, ούτε καν τετρακίνηση.

Στους περισσότερους από εμάς, τα αρχικά GRMN είναι άγνωστα – και κάπως ατσούμπαλα να τα προφέρεις. Όμως αυτό το τμήμα υψηλών επιδόσεων της Toyota υπάρχει εδώ και χρόνια στην Ιαπωνία – και τώρα η εταιρεία το λανσάρει και στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!