Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Μάρκες που έσβησαν: Packard 1899-1958 [videos]
[Drive]: Μάρκες που έσβησαν: Packard 1899-1958 [videos]

[Drive]: Μάρκες που έσβησαν: Packard 1899-1958 [videos]

H Packard ήταν κάποτε ένα από πρώτα ονόματα του αυτοκινήτου στις ΗΠΑ, με αντίστοιχο εκτόπισμα των Cadillac, Duesenberg, Lincoln και Pierce-Arrow.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους αδελφούς James και William Packard και τον George Weiss, στο Warren του Ohio. Γρήγορα στράφηκε στην κατασκευή ακριβών αυτοκινήτων πολυτελείας και με τη χρηματοδότηση του εκατομμυριούχου Henry Joy, το 1903 μεταφέρθηκε σε ένα τεράστιο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο στο Detroit.
Το Packard Factory, το καμάρι της εταιρείας, αποτελούσε ένα σύμπλεγμα με 47 συνολικά κτίρια και εμβαδό στεγασμένων χώρων 1,06 εκατομμυρίων τ.μ., καταλαμβάνοντας έκταση 35 εκταρίων. Κάθε μέρα 40.000 εργαζόμενοι έδιναν ζωή στα μοντέλα της Packard που είχε βαλθεί να «σβήσει» την Cadillac από το χάρτη της premium μοντέλων.  
Τα Packard ήταν φημισμένα για την αξιοπιστία τους και η φίρμα λανσάρισε αρκετές καινοτομίες, όπως το κανονικό, στρογγυλό τιμόνι, ο κινητήρας V12 (1916) και το πρώτο air-condition σε αυτοκίνητο (1940). Για να επιζήσει στο μεγάλο οικονομικό κραχ, τη δεκαετία του ’30, η Packard άρχισε να κατασκευάζει και φθηνότερα αυτοκίνητα, που ονόμαζε «Junior series» (όπως το 120) σε ξεχωριστή γραμμή παραγωγής από τα μεγάλα «Senior series» (όπως τα Twelve και Super Eight).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!