Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Μάρκες που έσβησαν: Duesenberg 1904-1937 [video]
[Drive]: Μάρκες που έσβησαν: Duesenberg 1904-1937 [video]

[Drive]: Μάρκες που έσβησαν: Duesenberg 1904-1937 [video]

World’s finest motor car! Είτε κομπρεσοράτα είτε όχι, τα Duesenberg ήταν τα κορυφαία αυτοκίνητα στην εποχή τους.

Τα αυτοκίνητα της Duesenberg Automobile & Motors Company ήρθαν στη δεκαετία του ’30 για να τεθούν επικεφαλής των επίσης κομπρεσοράτων Stutz, Cadillac V16, Packard Twelve και Marmon Sixteen.
Αυτοκίνητα που κράτησαν ψηλά την αμερικανική σημαία απέναντι στις Rolls-Royce Phantom II, Bentley Speed 6, Himspspo-Suiza J12 και Mercedes-Benz 540 Κ. Με τον φυγοκεντρικό, γραναζωτό μηχανικό υπερσυμπιεστή τους, ανέβαζαν ισχύ πάνω από 320 άλογα, εξαφανίζοντας κάθε ανταγωνιστικό μοντέλο παραγωγής.
Όλα ξεκίνησαν ότι οι αδελφοί Fred και August Duesenberg, αυτοδίδακτοι μηχανικοί, μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από τη Γερμανία. Με τον Fred να έχει ήδη κατασκευάσει το πρώτο του αυτοκίνητο, το Mason, το 1904, οκτώ χρόνια αργότερα, το 1912, τα αδέλφια ίδρυσαν την Duesenberg Automobile & Motors Company, στο Des Moines, στην Iowa. Πέρα από τη βιοτεχνική προσέγγιση που ξεκίνησαν οι Duesenberg με αυτοκίνητα αποκλειστικά φτιαγμένα στο χέρι, διεύρυναν την δραστηριότητά τους με το σχεδιασμό και την κατασκευή αεροπορικών και ναυτικών κινητήρων στα ατελιέ που άνοιξαν στο Elizabeth του New Jersey και στη Minneapolis, στη Minnesota.
Όμως εκείνο που συνέπαιρνε τους δύο αδελφούς ήταν η ολοένα και ακμάζουσα βιομηχανία του αυτοκινήτου κι έτσι αποφάσισαν να επικεντρωθούν εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!