Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Η Jaguar σχεδιάζει μια κορυφαία XE για να χτυπήσει την ΒΜW Μ3
[Drive]: Η Jaguar σχεδιάζει μια κορυφαία XE για να χτυπήσει την ΒΜW Μ3

[Drive]: Η Jaguar σχεδιάζει μια κορυφαία XE για να χτυπήσει την ΒΜW Μ3

Με τον V8 της F-Pace SVR σχεδιάζει να εξοπλίσει την XE η Jaguar για να κοντράρει την BMW M3.

Γνωρίζουμε ότι η Jaguar ήδη δοκιμάζει την F-Pace SVR και έχει ήδη διαρρεύσει ότι διαθέτει έναν πανίσχυρο κινητήρα V8. Με δεδομένο ότι το SUV βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την XE , ο ίδιος κινητήρας είναι που θα επιτρέψει στο βρετανικό σεντάν να ανταγωνιστεί την BMW M3.
Πηγές μέσα από την JLR λένε θα μοιράζεται τον ίδιο κομπρεσοράτο 5λιτρο V8 με απόδοση 575 PS/6.500 rpm και 71,3 kgm/3.500-5.000. Είχαμε γράψει προ μηνών ότι είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για την αγορά από την Jaguar ενός έτοιμου V8 από την BMW , πράγμα που είχε κριθεί περισσότερο συμφέρον από το να εξελίξει έναν εξ’ αρχής. Στην περίπτωση των XE και M3, το συμφέρον των δύο εταιρειών είναι αντικρουόμενο. Αλλά έτσι κι αλλιώς η υπόθεση της αγοραπωλησίας του V8 μεταξύ των Jaguar και BMW αφορά στο πιο μακρινό μέλλον.
Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά των απλών εκδόσεων της XE μας έχει πείσει για τις δυνατότες του πλαισίου. Η Jaguar γνωρίζει πλέον καλά την συνταγή για να κάνει το κορυφαίο σεντάν της συναρπαστικό και αποτελεσματικό ταυτόχρονα. Άλλωστε, τόσο η μεγαλύτερη XF όσο και το SUV της μάρκας, η F-Type, είναι τα πλέον οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα στην κατηγορία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!