Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: ΙΑΑ 2017: Audi Elaine, η αυτόνομη εκδοχή του e-tron Sportback [videos]
[Drive]: ΙΑΑ 2017: Audi Elaine, η αυτόνομη εκδοχή του e-tron Sportback [videos]

[Drive]: ΙΑΑ 2017: Audi Elaine, η αυτόνομη εκδοχή του e-tron Sportback [videos]

Το μοντέλο είναι στην πραγματικότητα μια αναθεωρημένη εκδοχή του πρωτότυπου e-tron Sportback, που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση της Σαγκάης νωρίτερα φέτος
Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο η Audi  αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του πρωτότυπου από κάτι που μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας σε ένα που θυμίζει χαρακτήρα από τον Χάρι Πότερ, αλλά αυτή η αλλαγή δεν είναι και η μοναδική που έγινε.
Χάρη στην μόλις πρόσφατα εξελιχθείσα πλατφόρμα τεχνολογιών που η Audi ονομάζει AI (Audi Intelligence), το πρωτότυπο Elaine είναι πλήρως αυτόνομο, φτάνοντας τη βαθμίδα 4. Χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή νέας γενιάς με περισσότερη υπολογιστική δύναμη και νέας γενιάς αισθητήρες με μεγαλύτερο εύρος και ακρίβεια. Η Elaine μπορεί να οδηγηθεί αυτόνομα στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες από 60 έως και 130 km/h.

Πιο συγκεκριμένα μπορεί να αλλάξει λωρίδες αυτόματα αλλά και να παρκάρει επίσης μόνο του σε ένα πολυώροφο γκαράζ, αφού ο οδηγός το αφήσει σε συγκεκριμένο σημείο. Αν μάλιστα το γκαράζ περιλαμβάνει πλυντήριο, βενζινάδικο ή σημείο φόρτισης, το Elaine μπορεί να εκτελέσει οποιαδήποτε από αυτές τις «δουλειές», εφόσον προγραμματιστεί γι αυτό.
Βέβαια, κακώς αναφέραμε τα βενζινάδικα, δεδομένου ότι το Elaine, όπως και ο «προγονός» του, το e-tron Sportback, είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο πάνω από τον εμπρός άξονα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ στον πίσω, μεταφέροντας τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!