Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Euro NCAP: Πεντάστερα τα Audi Q2, Ford Edge και Hyundai Ioniq [videos]
[Drive]: Euro NCAP: Πεντάστερα τα Audi Q2, Ford Edge και Hyundai Ioniq [videos]

[Drive]: Euro NCAP: Πεντάστερα τα Audi Q2, Ford Edge και Hyundai Ioniq [videos]

Άριστα τα πήγαν τα τρία παραπάνω μοντέλα στις δοκιμές ασφάλειας, καλά τα SsangYong Tivoli/XLV, πολύ καλά το Suzuki Ignis.

O ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των τελευταίων δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε το 2016.

Από τα νέα Audi Q2, Ford Edge, Hyundai Ioniq, SsangYong Tivoli/XLV και Suzuki Ignis που δοκιμάστηκαν, τα δύο τελευταία αξιολογήθηκαν με το νέο, διπλό σύστημα βαθμολόγησης.

Τα Audi Q2, Ford Edge και Hyundai Ioniq πήραν όλα τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων στην ασφάλεια, με τον στάνταρ εξοπλισμό τους. Το SsangYong Tivoli και το αδελφό του XLV αξιολογήθηκαν με 3 αστέρια όταν δοκιμάστηκαν στη βασική τους έκδοση και με 4 αστέρια όταν είχαν το έξτρα πακέτο ασφάλειας.

Το νέο Suzuki Ignis βαθμολογήθηκε με 3 αστέρια όταν δοκιμάστηκε με τον στάνταρ εξοπλισμό ασφάλειας, αλλά πήρε τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων όταν δοκιμάστηκε με το έξτρα πακέτο ασφάλειας.

Ο γενικός γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen δήλωσε σχετικά: «Είναι καλό που βλέπουμε να χρησιμοποιείται το διπλό σύστημα αξιολόγησης, καθώς ενθαρρύνει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εξελίσσουν προηγμένες τεχνολογίες για τα μοντέλα τους, ακόμη και όταν η κατηγορία τιμής του προϊόντος τους δεν επιτρέπει να είναι αυτές στάνταρ σε όλη την γκάμα».

Αν δούμε την αναλυτική βαθμολογία του κάθε μοντέλου, το Audi Q2 (φωτ. κάτω) είχε την καλύτερη συνολική επίδοση με 93% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 86% στην προστασία των παιδιών και 70% στην προστασία των πεζών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!