Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Έτσι διασφαλίζει η Bugatti ότι δεν θα διαλυθεί ο κινητήρας W16 της Chiron στο Nürburgring [video]
[Drive]: Έτσι διασφαλίζει η Bugatti ότι δεν θα διαλυθεί ο κινητήρας W16 της Chiron στο Nürburgring [video]

[Drive]: Έτσι διασφαλίζει η Bugatti ότι δεν θα διαλυθεί ο κινητήρας W16 της Chiron στο Nürburgring [video]

Πώς διασφαλίζεις ότι ένας περίπλοκος κινητήρας W16 με τέσσερα τούρμπο δεν θα στεγνώσει από λάδι και θα δεν διαλυθεί σε ένα γύρο στο Ring; Δείτε το video.

Οι δοκιμές στην πίστα κοστίζουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οπότε έχουν στα εργοστάσια τα κατάλληλα εργαλεία για να προσομοιώσουν ακόμη και τις πιο ακραίες συνθήκες.
Η ενοικίαση της εγκατάστασης, τα μηχανήματα, τα έξοδα της ομάδας μηχανικών που θα χρειαστεί να υποστηρίξουν μια δοκιμή  είναι μεγάλα. Ενώ ο κίνδυνος ενός ατυχήματος που θα καταστρέψει ένα πανάκριβο αυτοκίνητο και θα φέρει κακή δημοσιότητα είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλουν. Ειδικά όταν μιλάμε για δοκιμές στο Nürburgring, η πιθανότητα να γίνει “η στραβή”, είναι μεγάλη. Για αυτό υπάρχουν οι προσομοιωτές.
Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι το rig στο οποίο η Bugatti δοκιμάζει τονκινητήρα της Chiron σε συνθήκες όμοιες με έναν γύρο τέρμα γκάζι στο Nürburgring. Το ρομποτικό μηχάνημα υποβάλλει τον κινητήρα W16 των 1.500 ίππων σε ακραίες αλλαγές κατεύθυνσης προσομοιώνοντας τις αναπηδήσεις και τις πλευρικές δυνάμεις που ασκούνται σε ένα γύρο στο Nordschleife, προκειμένου να παρατηρήσουν τους κραδασμούς και τις ανοχές του στροφάλου και των άλλων κινούμενων μερών στις αναπηδήσεις και τα έντονα πλευρικά φορτία.

(Πηγή Jalopnik )

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!