Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 7 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Έρευνα: Οι πινακίδες του ΚΟΚ μπορούν να ξεγελάσουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα
[Drive]: Έρευνα: Οι πινακίδες του ΚΟΚ μπορούν να ξεγελάσουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα

[Drive]: Έρευνα: Οι πινακίδες του ΚΟΚ μπορούν να ξεγελάσουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα

Τα αποτελέσματα ερευνών δείχνουν ότι δεν είναι ακόμα λυμένα όλα τα προβλήματα σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση.

Ενώ όλοι οι κατασκευαστές εξελίσσουν πυρετωδώς την αυτόνομη οδήγηση, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Washington ανακάλυψαν ότι τα σημερινά συστήματα μπορούν αρκετά εύκολα να ξεγελαστούν.
Σύμφωνα λοιπόν με τον ερευνητή επάνω σε θέματα ασφαλείας σχετικά με τους υπολογιστές, Yoshi Kohno, οι κάμερες που χρησιμοποιούν τα περισσότερα από τα σημερινά συστήματα μπορούν vα μπερδέψουν -υπό προϋποθέσεις- ένα σήμα STOP με σήμα ορίου ταχύτητας.
Αυτό συμβαίνει επειδή η λειτουργία τους βασίζεται επί το πλείστο σε έναν ανιχνευτή αντικειμένων και έναν ταξινομητή, με το δεύτερο ουσιαστικά να αναγνωρίζει τι είναι αυτό που βλέπει η κάμερα. Έτσι αναγνωρίζονται και τα σήματα του ΚΟΚ, οπότε από εκεί κι έπειτα το «μυαλό» του συστήματος αποφασίζει πως πρέπει να ενεργήσει στη συνέχεια.
Ο Kohno λοιπόν, υποστηρίζει ότι η αναγνώριση του σήματος από τον ταξινομητή μπορεί να είναι λανθασμένη χωρίς να χρειαστεί καν ηλεκτρονική παρεμβολή στο σύστημα. Αρκεί για παράδειγμα μια πινακίδα να μην είναι απόλυτα καθαρή και να έχει κολλημένα αυτοκόλλητα επάνω της. Αυτό, μπορεί να αρκεί ώστε να παρερμηνευθεί.
Σε δοκιμές που έγιναν για παράδειγμα, το σύστημα εξέλαβε μια πινακίδα STOP ως όριο των 45 mph επειδή είχε κολλημένα μερικά μικρά χαρτάκια επάνω της, ενώ όταν γράφτηκε επάνω της το σύνθημα «Αγάπη και Μίσος» το ποσοστό του λάθους στο διάβασμά της έφτασε το 73,3%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!