Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Οι επικεφαλής ομάδων της F1 ψηφίζουν τον δικό τους πρωταθλητή
[Drive]: Οι επικεφαλής ομάδων της F1 ψηφίζουν τον δικό τους πρωταθλητή

[Drive]: Οι επικεφαλής ομάδων της F1 ψηφίζουν τον δικό τους πρωταθλητή

Οι διευθυντές ομάδες της F1 ψήφισαν τον καλύτερο οδηγό της χρονιάς. Αυτός που κατέκτησε το πρωτάθλημα δεν είναι καν δεύτερος.

Τα αφεντικά της F1 ψήφισαν τον Lewis Hamilton ως τον καλύτερο οδηγό της σεζόν στην ετήσια ψηφοφορία του Autosport.
Ζητήθηκε από τους επικεφαλής των 11 ομάδων να ψηφίσουν τους δέκα καλύτερους οδηγούς της χρονιάς βάσει της απόδοσής τους και στους 21 αγώνες. Η ψηφοφορία έγινε με ένα σύστημα βαθμολόγησης όμοιο με αυτό του πρωταθλήματος, με 25 βαθμούς για τον πρώτο και έναν για τον 10ο. Η ψηφοφορία είναι μυστική ώστε να μην επηρεαστεί κανείς από τους υπόλοιπους, ενώ η εχεμύθεια εξασφαλίζει ότι ο καθένας μπορεί να ψηφίσει όποιον θέλει χωρίς να νοιάζεται για ισορροπίες.
Ο Hamilton κέρδισε φέτος 10 αγώνες, αλλά λόγω μηχανικών βλαβών έχασε το πρωτάθλημα οδηγών από τον teammate του Nico Rosberg για πέντε βαθμούς. Στην μυστική ψηφοφορία των αφεντικών των ομάδων πήρε 234 ψήφους από το απόλυτο των 275 που θα μπορούσε. Αυτό σημαίνει πέντε ψήφους περισσότερες από πέρσι. Στην δεύτερη θέση ψηφίστηκε ο Max Verstappen, με διαφορά 51 βαθμών. Ο Ολλανδός εντυπωσίασε με τη νίκη του στην Ισπανία και το πρόσφατο ρεσιτάλ στην Βραζιλία, μεταξύ άλλων σημαντικών εμφανίσεων και μονομαχιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!