Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: €50 εκατ. συγκέντρωσε η δημοπρασία Duemila Ruote
[Drive]: €50 εκατ. συγκέντρωσε η δημοπρασία Duemila Ruote

[Drive]: €50 εκατ. συγκέντρωσε η δημοπρασία Duemila Ruote

Μέσα σε τρεις μέρες, από τη δημοπράτηση 817 αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και σκαφών στο Milano συγκεντρώθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η Duemila Ruote , η δημοπρασία με τη μεγαλύτερη συλλογή αυτοκινήτων που έχει διατεθεί ποτέ μονομιάς σε ευρωπαϊκό έδαφος, πραγματοποιήθηκε το περασμένο ΠΣΚ στο Milano.
Η συλλογή αποτελούνταν από 430 αυτοκίνητα, 150 μοτοσικλέτες, 60 σκάφη θαλάσσης και 177 αντικείμενα σχετικά με την αυτοκίνηση (memorabilia). Λογικό είναι να αναρωτιέται κανείς πώς αποφασίζει κάποιος να ξεφορτωθεί όλα αυτά τα οχήματα και αντικείμενα εν μία νυκτί, και η απάντηση είναι ότι… δεν αποφασίζει ο ίδιος. Πρόκειται για αγαθά που έχουν κατασχεθεί από την ιταλική αστυνομία, λόγω των εξωφρενικών χρεών προς το ιταλικό δημόσιο του ιδιοκτήτη τους, του επιχειρηματία Luigi Compiano.
Η ιταλική κυβέρνηση ανέθεσε τη δημοπράτηση όλων των παραπάνω στον οίκο RM Sotheby’s, και η δημοπρασία έλαβε χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης Milano AutoClassica το περασμένο Σαββατοκύριακο. Λόγω της ιδιαιτερότητας της περίπτωσης, πολλά οχήματα διατέθηκαν αφενός χωρίς να είναι γνωστό το ακριβές ιστορικό τους, αφετέρου χωρίς να έχει οριστεί τιμή με επιφύλαξη (reserve price). Θα λέγαμε δηλαδή ότι το ιταλικό κράτος πουλούσε όσο-όσο, για να μαζέψει τα σπασμένα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Προς $18 εκατ. πουλήθηκε μια Ferrari 250 GT California Spider
Τελικά όχι μόνο τα μάζεψε, αλλά τα πήγε πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!