Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 26 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Δείτε πώς το αυτόματο φρενάρισμα σώζει ζωές [video]
[Drive]: Δείτε πώς το αυτόματο φρενάρισμα σώζει ζωές [video]

[Drive]: Δείτε πώς το αυτόματο φρενάρισμα σώζει ζωές [video]

Αν η νταλίκα Volvo του video δεν είχε Automatic Emergency Braking, το απρόσεκτο παιδάκι μπορεί και να μη ζούσε…

Όλοι το ξέρουμε πλέον το ηλεκτρονικό σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (ΑΕΒ).

Είναι το σύστημα που χρησιμοποιεί ένα ραντάρ απόστασης για να αντιλαμβάνεται μια πιθανή σύγκρουση. Σε πρώτη φάση ειδοποιεί τον οδηγό με οπτικά και ηχητικά σήματα, κι αν αυτός δεν αντιδράσει, τότε αναλαμβάνει το σύστημα να φρενάρει το αυτοκίνητο.

Τα έχουμε διαβάσει όλα αυτά αμέτρητες φορές, ίσως έχουμε δει και τα αντίστοιχα video των αυτοκινητοβιομηχανιών. Πόσο αποτελεσματικό είναι όμως το ΑΕΒ σε πραγματικές συνθήκες;

Η απάντηση είναι: πολύ αποτελεσματικό. Και όποιος αμφιβάλλει, ας δει το παρακάτω video από πραγματικό περιστατικό. Που δεν συνέβη στη Ρωσία ή στην Κίνα, αλλά στη Νορβηγία – πράγμα που δείχνει ότι είναι πιθανό να συμβεί παντού.

Σχολικό λεωφορείο έχει σταματήσει κι έχει κατεβάσει παιδάκια. Ένα από αυτά τρέχει για να περάσει απέναντι το δρόμο, χωρίς να έχει δει ότι από το άλλο ρεύμα έρχεται νταλίκα. Ούτε ο οδηγός της νταλίκας βλέπει το παιδί, αφού το κρύβει το σχολικό. Κι εκεί που κλείνεις τα μάτια για να μη δεις το αναπόφευκτο, το ΑΕΒ φρενάρει την νταλίκα επιτόπου και το παιδάκι γλιτώνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!