Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Τα 12 καλύτερα αγωνιστικά του BTCC
[Drive]: Τα 12 καλύτερα αγωνιστικά του BTCC

[Drive]: Τα 12 καλύτερα αγωνιστικά του BTCC

Αυτά είναι τα δώδεκα καλύτερα αγωνιστικά που έχουν τρέξει στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτου Τουρισμού. Κάποια από αυτά είναι πολύ… περίεργα.

Το BTCC, το βρετανικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού, είναι από τα σημαντικότερα παγκοσμίως και παρότι ένας θεσμός με εθνικό χαρακτήρα έχει προσελκύσει σε όλη την διάρκεια της ιστορίας του σημαντικούς οδηγούς αλλά και το ενδιαφέρον των εργοστασίων.
Έχει επίσης τεράστια κάλυψη από τον Τύπο και έτσι οι petrolheads σε όλο τον κόσμο έχουμε ζήσει τις επικές μάχες και έχουμε αγαπήσει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Αυτά είναι τα καλύτερα, σύμφωνα με το Petrolicious .
Mini Cooper
Το κλισέ «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ» αντιστράφηκε. Οι Γολιάθ έγιναν τα outsiders. Το θέαμα των Mini να κατατροπώνουν τις Jaguar ενθουσίαζε το κοινό. Το Mini έχει κυριαρχήσει σε δύο χρονικές περιόδους: Το 1961-‘62 και το 1978-‘79. Η μόνη σημαντική αλλαγή που είχε γίνει στο αυτοκίνητο στο μεταξύ, ήταν… ο οδηγός. Και το όνομα. Αρχικά έτρεχε ως Austin Seven και εν συνεχεία ως Mini Cooper.
RoverSD1
Το τελευταίο αυθεντικό βρετανικό Rover έμεινε στην ιστορία ως ένα κάπως… τρομακτικό αγωνιστικό που έχει συμμετάσχει και κερδίσει σε διαφορετικού είδους αγώνες. Στους αγώνες Τουρισμού το SD1 πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και το βρετανικό το 1983-‘84.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!