Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: Ο VLC Media Player υποστηρίζει πλέον την αναπαραγωγή βίντεο 360 μοιρών σε Windows και Mac
[Digital Life]: Ο VLC Media Player υποστηρίζει πλέον την αναπαραγωγή βίντεο 360 μοιρών σε Windows και Mac

[Digital Life]: Ο VLC Media Player υποστηρίζει πλέον την αναπαραγωγή βίντεο 360 μοιρών σε Windows και Mac

Ο ευρέως γνωστός VLC Media Player, που επιτρέπει την αναπαραγωγή οποιουδήποτε αρχείου σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, σύντομα θα υποστηρίζει νέες δυνατότητες προκειμένου να ανταποκριθεί στην αγορά της εικονικής πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, η VideoLan, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξή του, ανακοίνωσε ότι έκανε διαθέσιμη μια Technical Preview έκδοση που επιτρέπει στην εφαρμογή να αναπαράγει βίντεο 360 μοιρών.

Να σημειωθεί ότι αυτή η δυνατότητα αφορά συστήματα με Windows και Mac, ενώ η πλήρης έκδοση του χαρακτηριστικού θα καταφθάσει με την VLC 3.0. Η VideoLan συνεργάστηκε με την Giroptic για την ανάπτυξη του χαρακτηριστικού αυτού. Η επιλογή του πεδίου θέασης μπορεί να γίνει εύκολα από το χρήστη με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Η VideoLan ισχυρίζεται πως τα χαρακτηριστικά αυτά θα καταφθάσουν και στις εκδόσεις της εφαρμογής για φορητές συσκευές. Η πλοήγηση μέσα στα clips θα μπορεί να γίνει με την κατάλληλη μετακίνηση των smartphones, με απαραίτητη προϋπόθεση είναι το smartphone να διαθέτει επιταχυνσιόμετρο.

Δε θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε πως μέσα στο 2017 εξετάζεται και η προσθήκη της υποστήριξης πολλών headsets εικονικής πραγματικότητας, όπως τα Oculus Rift, Google Daydream και HTC Vive.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!