Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 17 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: Safari: Να γιατί το scrolling στο iOS 11 δείχνει πλέον να είναι πολύ πιο γρήγορο
[Digital Life]: Safari: Να γιατί το scrolling στο iOS 11 δείχνει πλέον να είναι πολύ πιο γρήγορο

[Digital Life]: Safari: Να γιατί το scrolling στο iOS 11 δείχνει πλέον να είναι πολύ πιο γρήγορο

Στο iOS, το λειτουργικό σύστημα όσο και τα native apps διέθεταν το αποκαλούμενο inertia scrolling, μια τεχνολογία scrolling η οποία ήταν κατοχυρωμένη με πατέντα. Τι ήταν όμως στην πραγματικότητα το Inertia scrolling; Στην ουσία επρόκειτο για μια τεχνική που επιτάχυνε ή επιβράδυνε την κύλιση στη σελίδα ανάλογα με την ταχύτητα του αρχικού wipe στην οθόνη της συσκευής. Είναι γρήγορο, smooth, και φυσικό, τόσο φυσικό που ίσως να μην το καταλαβαίνετε.

Οι ιστοσελίδες του διαδικτύου δεν χρησιμοποιούν αυτό το scrolling εκ προεπιλογής, παρά την όλη σύγχυση που επικρατεί. Αυτό σημαίνει ότι το scrolling σε επίπεδο σελίδας είναι αργό και σταματά λίγο μετά αφού πραγματοποιήσετε την κίνηση να σηκώσετε το δάχτυλό σας από την οθόνη, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το inertia scrolling, τουλάχιστον όσον αφορά την εμπειρία που προσφέρει στον τελικό χρήση. Υπάρχει ένας κώδικας CSS, (-webkit-overflow-scrolling: touch) που σου επιτρέπει να ενεργοποιήσεις το inertia scrolling σε ένα στοιχείο της σελίδας που μπορεί να γίνει scroll. Το hack, αν μπορεί να περιγραφεί ως τέτοιο, δεν εφαρμόζεται σε μια τυπική ιστοσελίδα, κάτι που συμβαίνει ακόμη και στις πιο δημοφιλείς, είτε γιατί δεν γνωρίζουν αυτό το optimization, είτε γιατί πιστεύουν ότι δεν προσφέρει κάτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!