Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: Ο Optane SSD της Intel, DC P4800X, λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος και ως… RAM
[Digital Life]: Ο Optane SSD της Intel, DC P4800X, λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος και ως… RAM

[Digital Life]: Ο Optane SSD της Intel, DC P4800X, λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος και ως… RAM

Η Intel παρουσίασε το πρώτο της προϊόν με 3D XPoint memory media, τον Optane  SSD DC P4800X . Είναι διαθέσιμος με χωρητικότητα 375GB (κοστίζει $1520), ενώ, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, θα κυκλοφορήσει σε χωρητικότητες 750GB, και 1.5TB αλλά και σαν U.2.

Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr , σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να προσαρμοστεί σε servers και να εκτελεί τις διεργασίες μιας βάσης δεδομένων έως και 10 φορές πιο γρήγορα. Πέρα από την ταχύτητα του SSD που η Intel αναφέρει ότι ανταποκρίνεται γρηγορότερα από 8 έως 40 φορές σε σύγκριση με τον P3700 SSD DC, σημειώνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για επέκταση της μνήμης.

Σε συνδυασμό με το Memory Drive που υπάρχει στα chip Xeon, ένας δίσκος Optane SSD είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί σαν μια δεξαμενή μνήμης (memory pool) μαζί με τη DRAM χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε το λειτουργικό σας σύστημα ή να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή. Η εταιρεία αναφέρει μάλιστα ότι πιστεύει όσο το 90% της DRAM μπορεί να αντικατασταθεί από τον Optane SSD.

Σε ένα παράδειγμα, η εταιρεία χρησιμοποίησε ένα dual-Xeon server με 678GB RAM που διαχειριζόταν μια βάση δεδομένων MySQL των 675GB. Η εταιρεία άλλαξε τη RAM στα 128GB και πρόσθεσε δύο δίσκους Intel SSD DC P4800X των 375GB.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!