Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: Ο υπερυπολογιστής Watson της IBM ετοιμάζεται να γίνει ένας ψηφιακός… Dr House
[Digital Life]: Ο υπερυπολογιστής Watson της IBM ετοιμάζεται να γίνει ένας ψηφιακός… Dr House

[Digital Life]: Ο υπερυπολογιστής Watson της IBM ετοιμάζεται να γίνει ένας ψηφιακός… Dr House

Ο διάσημος υπερυπολογιστής Watson της IBM, που διακρίνεται για την εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη του, αναλαμβάνει καθήκοντας παρόμοια μ’ αυτά του Dr House, του γιατρού της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς, που έβρισκε τη λύση σε δύσκολα ιατρικά προβλήματα.

Έτσι, ο Watson, από τα τέλη του έτους, θα επιχειρήσει να δώσει λύσεις σε διαγνώσεις του Κέντρου μη Διαγνωσμένων και Σπάνιων Ασθενειών (ZusE)από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Marburg στη Γερμανία. Ο Watson έχει παρελθόν στην ανάλυση πολύπλοκων ιατρικών περιπτώσεων, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε το ποσοστό επιτυχίας του.

Όσοι επισκέπτονται το Κέντρο μη Διαγνωσμένων και Σπάνιων Ασθενειών στη γερμανική πόλη αναζητούν να μάθουν από τι πάσχουν ή να λύσουν το ιατρικό τους πρόβλημα, το οποίο δεν έχει ευρεθεί ή αντιμετωπιστεί μετά από 10άδες επισκέψεις σε ιατρούς. Η λίστα αναμονής στο κέντρο ξεπερνά τους 6.000 ασθενείς, έτσι η βοήθεια του υπερυπολογιστή και της νέας τεχνολογίας θεωρείται ότι μπορεί να δώσει λύσεις…

Γνωρίζουμε τον Watson κυρίως από τις “επιτυχίες” του στο παιχνίδι γνώσεων “Jeopardy” όπου έχει κερδίσει τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Τώρα θα κληθεί να διαβάσει τους ογκώδεις ιατρικούς φακέλους των ασθενών, μελετώντας ταυτόχρονα και ένα μεγάλο όγκο ιατρικών δημοσιεύσεων, προσπαθώντας να βρει την απάντηση στο κάθε ιατρικό πρόβλημα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!