Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: Η Google σου δίνει 1.000 δολάρια για να χακάρεις κορυφαία Android Apps
[Digital Life]: Η Google σου δίνει 1.000 δολάρια για να χακάρεις κορυφαία Android Apps

[Digital Life]: Η Google σου δίνει 1.000 δολάρια για να χακάρεις κορυφαία Android Apps

Η Google έχει λανσάρει ένα bug bounty program, ωστόσο, αυτή τη φορά, δεν απευθύνεται μόνο σε δικές της εφαρμογές, αλλά και σε εκείνες που αναπτύσσονται από εταιρείες τρίτων και δημοσιεύονται στο Play Store.

Η νέα προσπάθεια της Google ονομάζεται Play Security Reward Program και καλεί τους hackers να εντοπίσουν ελαττώματα εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα (RCE) σε συγκεκριμένες δημοφιλείς εφαρμογές Android που εκτελούνται με Android 4.4 και νεότερες εκδόσεις.

Προς το παρόν, μόνο οκτώ εφαρμογές έχουν εγκριθεί για το πρόγραμμα, όπως το Alibaba, το Dropbox, το Duolingo, το Headspace, το Line, το Mail.ru, το Snapchat και το Tinder, αλλά η Google αναφέρει ότι συνεργάζεται με περισσότερους κατασκευαστές εφαρμογών για την επέκτασή του.

Παρόλο που οι εφαρμογές της Google αποτελούν επίσης μέρος του νέου προγράμματος Bounty bug, η εταιρεία εξηγεί ότι οι υποβολές πρέπει να περιλαμβάνουν απόδειξη των εννοιών και να καταδεικνύουν πώς ένας εισβολέας μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο μιας συσκευής. Η παράκαμψη του OS sandbox δεν αποτελεί προϋπόθεση.

Ο νικητής του προγράμματος θα ανταμειφθεί με 1.000 δολάρια και σύμφωνα με αναφορές οι ερευνητές πρέπει να συνεργαστούν με τους προγραμματιστές εφαρμογών για να επιλύσουν την ευπάθεια. Αν το λάθος επιδιορθωθεί με επιτυχία, η ομάδα ασφάλειας Android προσφέρει ανταμοιβή στον ερευνητή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!