Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: Έρευνα σημειώνει ότι οι χρήστες είναι πλέον διατεθειμένοι να δώσουν 1.000 δολάρια για ένα smartphone
[Digital Life]: Έρευνα σημειώνει ότι οι χρήστες είναι πλέον διατεθειμένοι να δώσουν 1.000 δολάρια για ένα smartphone

[Digital Life]: Έρευνα σημειώνει ότι οι χρήστες είναι πλέον διατεθειμένοι να δώσουν 1.000 δολάρια για ένα smartphone

Με αφορμή τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές των “ναυαρχίδων” των κορυφαίων κατασκευαστών smartphones, η Counterpoint συγκέντρωσε τα απαραίτητα στοιχεία για να αποδείξει πως οι χρήστες διαρκώς αυξάνουν το διαθέσιμο budget τους για αγορά μιας συσκευής.

Σε αυτό βοήθησε σίγουρα το περυσινό iPhone X της Apple, το οποίο πέτυχε εμπορικά, παρά την υψηλή τιμή του και βοήθησε την εταιρεία να πετύχει ρεκόρ κερδών. Στο ίδιο μοτίβο ακολουθήσαν φέτος τα νέα iPhone XS και XS Max, με ακόμα υψηλότερες τιμές, αλλά δεν έχουμε ακόμα σαφή εικόνα για τις πωλήσεις τους.

Ταυτόχρονα, οι κορυφαίοι Android κατασκευαστές (Samsung, Huawei, Google) αποφάσισαν να ακολουθήσουν την Apple σε αυτή την υψηλή, τιμολογιακά, κατηγορία, αλλά χωρίς να ξεπερνούν κατά πολύ το ψυχολογικό φράγμα των €1000. Αλλά και οι υπόλοιπες ναυαρχίδες που κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών (€500-600), ήταν ακριβότερες σε σχέση με πέρυσι (Oppo, Vivo, OnePlus)

Οι αυξανόμενες τιμές των ναυαρχίδων (2016-2018)

Τα smartphones πλέον είναι πολύ σημαντικά στη ζωή αρκετών ανθρώπων και επιπλέον χρησιμεύουν σαν μια “δήλωση”, ένα σύμβολο γι’αυτούς, στα μάτια των άλλων, ακριβώς όπως τα αυτοκίνητα σε ορισμένες περιπτώσεις. Έτσι, οι αυξανόμενες τιμές τους και η διάθεση των χρηστών να τις καλύψουν, είναι μάλλον αναμενόμενες. Παράλληλα, αυξάνεται και η ποιότητα των συσκευών, αλλά και οι δυνατότητες/τεχνικά χαρακτηριστικά τους, όπως η στεγανότητα απέναντι στο νερό (IP68), οι επιδόσεις κ.λπ.

Βέβαια, αυτό σημαίνει πως οι χρήστες μπορούν να παραμείνουν με την ίδια συσκευή για μεγαλύτερο διάστημα, αφού καλύπτει τις ανάγκες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!