Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: Apple: Θα επεκτείνει τις υπηρεσίες χαρτών και σε εσωτερικούς χώρους με χρήση drones
[Digital Life]: Apple: Θα επεκτείνει τις υπηρεσίες χαρτών και σε εσωτερικούς χώρους με χρήση drones

[Digital Life]: Apple: Θα επεκτείνει τις υπηρεσίες χαρτών και σε εσωτερικούς χώρους με χρήση drones

Η Apple φαίνεται ότι εξετάζει συνεχώς τρόπους να βελτιώσει την εφαρμογή Apple Maps που είναι διαθέσιμη σε όλους τους iOS χρήστες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να επεκτείνει τις υπηρεσίες χαρτών και σε εσωτερικούς χώρους, μέσα στο 2017. Τέτοιοι χώροι είναι τα αεροδρόμια και μουσεία, ενώ λέγεται ότι εργάζεται πάνω σε ποικίλα χαρακτηριστικά, τα οποία θα βελτιώσουν συνολικά την πλοήγηση.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι, για να επεκταθούν οι υπηρεσίες χαρτών και σε εσωτερικούς χώρους, η Apple θα χρησιμοποιήσει ορισμένα drones για τη συλλογή των απαραίτητων εικόνων και πληροφοριών. Τα drones θα είναι σε θέση να αναλύσουν σήματα δρόμων, να παρακολουθούν την εξέλιξη των έργων και να επιτελούν ένα πλήθος διεργασιών που θα βοηθήσουν την εταιρεία στο δύσκολο αυτό εγχείρημα. Η Apple ήδη διαθέτει μια ομάδα οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με κάμερες, τα οποία κυκλοφορούν συνεχώς και λαμβάνουν φωτογραφίες χώρων.

Τα αυτοκίνητα όμως θέτουν πολλούς περιορισμούς. Αντίθετα με τα drones, η Apple μπορεί να ξεπεράσει συγκεκριμένα προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, συνωστισμός πεζών. Το Bloomberg αναφέρει επιπροσθέτως ότι τα drones θα είναι σε θέση να παρακολουθούν την πρόοδο των εργασιών στους δρόμους και να ενημερώνει την εφαρμογή Apple Maps με τις κατάλληλες πληροφορίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!