Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: Apple: Οι “κρυφές” κινήσεις της για να γίνει “βασιλιάς” της επαυξημένης πραγματικότητας!
[Digital Life]: Apple: Οι “κρυφές” κινήσεις της για να γίνει “βασιλιάς” της επαυξημένης πραγματικότητας!

[Digital Life]: Apple: Οι “κρυφές” κινήσεις της για να γίνει “βασιλιάς” της επαυξημένης πραγματικότητας!

Ήδη είναι γνωστό ότι η Apple εξετάζει σοβαρά το χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας, με την εταιρεία να εκφράζει τα σχέδιά της να επενδύσει σε αυτόν τον τομέα μακροπρόθεσμα. Νεότερες πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν ότι η εταιρεία ήδη έχει αφιερώσει εκατοντάδες μηχανικούς για να φέρουν την επαυξημένη πραγματικότητα σε προϊόντα της Apple. Η Apple επενδύει πολλά σε αυτό που πιστεύει ότι θα αποτελέσει την καινοτομία για τα επόμενα χρόνια, προσλαμβάνοντας πρώην εργαζόμενους της Oculus και της Microsoft, ειδικούς από το χώρο των εφέ του Hollywood και ορίζοντας επικεφαλής του συγκεκριμένου τμήματος πρώην κορυφαίο στέλεχος της Dolby Laboratories, τον Mike Rockwell.

Και όλα αυτά αποτελούν μόνο την αρχή. Για αρκετό καιρό η Apple εξαγόραζε μικρές εταιρείες, όπως η Metaio η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού AR, η FlyBy Media που ασχολείται με την κατασκευή λογισμικού ARγια κάμερες, η PrimeSense η οποία σχεδιάζει αλγόριθμους αντίληψης του βάθους για τις κάμερες και μερικές άλλες. Αλλά πώς αυτές οι εξελίξεις μπορούν πράγματι να οδηγήσουν στη δημιουργία προϊόντων που ο χρήστης θα μπορεί να αγοράσει; Ήδη προηγουμένως υπήρχαν φήμες ότι η εταιρεία ετοιμάζει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά περίπλοκο εγχείρημα. Ποια θα ήταν η αντίδραση του κοινού σε αυτό, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε το πείραμα με το Google Glass που και επικρίθηκε αλλά και επαινέθηκε ταυτόχρονα.

Όμως αυτό που θέλει να κάνει η Apple, δεν περιορίζεται μόνο στα γυαλιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!