Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Digital Life]: Αυτά είναι τα τρία δημοφιλέστερα smartphones στην ελληνική αγορά!
[Digital Life]: Αυτά είναι τα τρία δημοφιλέστερα smartphones στην ελληνική αγορά!

[Digital Life]: Αυτά είναι τα τρία δημοφιλέστερα smartphones στην ελληνική αγορά!

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα παγκόσμια trends στην αγορά των smartphones. Ποιο είναι το δημοφιλέστερο chipset και πόση RAM έχουν τα μοντέλα που κυριαρχούν στην αγορά; Single SIM ή dual SIM αγοράζει ο κόσμος. Πόσο παλιά είναι τα smartphones που υπάρχουν στην αγορά και ποια διαγώνιο οθόνης προτιμούν οι περισσότεροι; Τι συμβαίνει με τα ποσοστά των λειτουργικών; Και τέλος ποια είναι τα δημοφιλέστερα smartphones σε κάθε χώρα (και στην Ελλάδα). Σε όλα τα παραπάνω απαντά η πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα της DeviceAtlas, που στο τελευταίο της report μεταδίδει επικαιροποιημένα στοιχεία για τα παραπάνω ερωτήματα.

Στην αναφορά, λοιπόν, μαθαίνουμε πως το δημοφιλέστερο chipset στον κόσμο είναι το Qualcomm Snapdragon 410, μαζί με το Samsung Exynos 7 Octa-core. Τα περισσότερα smartphones έχουν ακόμη μεταξύ 1 GB και 2 GB RAM, ενώ αρκετά έχουν ακόμη 500MB! Τα περισσότερα ενεργά smartphones έχουν κατασκευαστεί το 2015, το iPhone 6 είναι το πλέον δημοφιλές iPhone και το Android ξεπερνά σε ποσοστά το iOS σε 60 από τις 72 χώρες που εξετάστηκαν.

Σε ό,τι αφορά τα chipsets, η Qualcomm κερδίζει με διαφορά τη μάχη στις περισσότερες χώρες, με τη Samsung και όχι τη MediaTek να βρίσκεται στη 2η θέση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DIGITAL LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!