Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου live στην Τεργέστη
[CultureNow]: Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου live στην Τεργέστη

[CultureNow]: Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου live στην Τεργέστη

Συναυλία , για πρώτη φορά στην Ιταλία, από τον ΒασίληΠαπακωνσταντίνου διοργανώνεται στην Τεργέστη, από την Ελληνική Κοινότητα της πόλης, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, στη SalaTripcovich. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΔήμουΤεργέστης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΕπίτιμοΠροξενείο της Ελλάδος στην Τεργέστη, το ΠανεπιστήμιοΤεργέστηςΝεοελληνικήΓλώσσα και το ΕλληνικόΊδρυμαΠολιτισμούΙταλίας.

Ο ΒασίληςΠαπακωνσταντίνου αποτελεί έναν μύθο για την Ελληνική μουσική . Ξεκινά την πορεία του στις αρχές της δεκαετίας του 70 και παρασυρμένος από το ισχυρό πολιτικό ρεύμα της εποχής, παρουσιάζεται στον Θεοδωράκη στην κατοικία του στο Παρίσι. Με το πάθος του τον κατακτά και συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες συναυλίες που ο Θεοδωράκης οργάνωσε στο εξωτερικό.

Με το πέρασμα του χρόνου η παρουσία του Βασίλη γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για την Ελληνική μουσική. Η δύναμη και η ευαισθησία της φωνής του καθιστούν την ερμηνεία των τραγουδιών του μοναδική. Τα τελευταία 40 χρόνια με την φωνή του οδήγησε τους Έλληνες στους μουσικούς δρόμους συνθετών όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοΐζος, Νικόλας Άσιμος, Θάνος Μικρούτσικος , Γιάννης Ζουγανέλης , Θωμάς Μπακαλάκος, Χριστόφορος Κροκίδης, Σταμάτης Μεσημέρης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας , Αντώνης Βαρδής, Λάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!