Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Tigran Hamasyan: Ένας ξεχωριστός jazz βιρτουόζος στον Παρνασσό
[CultureNow]: Tigran Hamasyan: Ένας ξεχωριστός jazz βιρτουόζος στον Παρνασσό

[CultureNow]: Tigran Hamasyan: Ένας ξεχωριστός jazz βιρτουόζος στον Παρνασσό

Ο Tigran Hamasyan προσέφερε στο αθηναϊκό κοινό, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», μια αξέχαστη μουσική βραδιά που θα αποτελεί για πολύ καιρό ένα ενθύμιο της υπέρτατης καλλιτεχνικής ελευθερίας της έκφρασης.

Ήταν γύρω στις 8.30 όταν άνοιξαν οι πόρτες του ξεχωριστού νεοκλασικού κτιρίου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και το ευγενικό προσωπικό υποδέχθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου τους πρώτους που είχαν καταφθάσει για ένα φθινοπωρινό μουσικό βράδυ Σαββάτου (07/10). Δέκα λεπτά μετά τις 9, την ώρα που κάποιοι αργοπορημένοι λάμβαναν ακόμα την θέση τους, χαμήλωσαν τα φώτα στην αίθουσα και ο Tigran Hamasyan εμφανίστηκε, καταχειροκροτούμενος από περισσότερα από 500 -ποικίλων ηλικιών- άτομα που γέμισαν τον χώρο. Ο Αρμένιος πιανίστας, εμφανώς χαρούμενος, αφού χαιρέτησε το κοινό, έλαβε τη θέση του στη σκηνή, έσκυψε με τον χαρακτηριστικό του τρόπο πάνω από το πιάνο και οι πρώτες νότες από το μαύρο Steinway D κατέκλυσαν την αίθουσα. Από τα πρώτα τραγούδια της βραδιάς ήταν το «Fides Tua», το  γαλήνιο «Lilac» από τον δίσκο Mockroot (2015), και το «The Cave of Rebirth».

Μεταξύ των δύο πρώτων τραγουδιών του set, υπήρξε μια μικρή παύση όπου ο Hamasyan σχολίασε έναν ήχο, όμοιο με εκείνον που προκαλεί μια ηλεκτρική γεννήτρια, που, όπως είπε, ακουγόταν έντονα από το σημείο της σκηνής που βρισκόταν, αναφερόμενος πιθανότατα στον εξαερισμό, όπως διαφάνηκε στην συνέχεια από τις επιπτώσεις της παύσης λειτουργίας του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!