Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: The Choir of King’s College στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
[CultureNow]: The Choir of King’s College στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

[CultureNow]: The Choir of King’s College στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια από τις καλύτερες χορωδίες όλου του κόσμου σε αγαπημένα κάλαντα, ύμνους και χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

Το σύνολο Τhe Choir of King’s College, Cambridge έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 100 ηχογραφήσεις και πάμπολλες διεθνείς περιοδείες. Εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, εκατομμύρια πιστοί ακροατές σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν κάθε χρόνο τη ραδιοφωνική μετάδοση της λαμπρής χριστουγεννιάτικης συναυλίας του, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση της χριστουγεννιάτικης Λειτουργίας του από το 1954 συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού εντός και εκτός βρετανικών συνόρων.

Μία και μοναδική συναυλία την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στις 8:30 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, από το διάσημο ιστορικό σύνολο Τhe Choir of King’s College υπό τον Stephen Cleobury (Στήβεν Κλήομπερυ), το οποίο προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους ένα εορταστικό πρόγραμμα με κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θρησκευτικούς ύμνους φημισμένων συνθετών από την προκλασική εποχή έως σήμερα. Θα ακουστούν ακόμη συνθέσεις για εκκλησιαστικό όργανο που θα ερμηνεύσουν ο Henry Websdale (Χένρυ Ουέμπσντεηλ) και ο Donal McCann (Ντόναλ Μακ Καν). Η εμφάνιση της περίφημης χορωδίας στο Μέγαρο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

Η Χορωδία του King’s College (Κολεγίου του Βασιλιά) με έδρα το Καίμπριτζ οφείλει την ύπαρξή της στον Ερρίκο ΣΤ΄, που ίδρυσε το Κολέγιο το 1441 και οραματίστηκε τους καθημερινούς ψαλμούς στις Θείες Λειτουργίες μέσα στο περίφημο Παρεκκλήσι του Κολεγίου του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!