Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Το ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος: Έκθεση του Γιάννη Μπουλούμπαση
[CultureNow]: Το ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος: Έκθεση του Γιάννη Μπουλούμπαση

[CultureNow]: Το ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος: Έκθεση του Γιάννη Μπουλούμπαση

Ο Χώρος Βιβλίου και Πολιτισμού Εν Πλω, θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας του γνωστού επαγγελματία φωτογράφου ΓιάννηΜπουλούμπαση, με τίτλο «Ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος».

Η έκθεση  με θέμα: «Το ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος», αναφέρεται στον Ρουμανικό Λαό, που μετά την πτώση του κομμουνισμού, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε  Ανατολή και Δύση. Διατηρώντας την ιστορία, τον πολιτισμό, την γλώσσα, και την παράδοση της φιλοσοφίας του, μέσα από την πίστη του για ότι έχασε και αγωνίζεται να ανακτήσει, χωρίς να αλλοιωθεί από το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης, επιθυμεί να ενταχθεί στην Δύση, υποστηρίζοντας την πνευματική τoυ ανεξαρτησία στον Δυτικό κόσμο.

Το «Ταξίδι στο χρόνο, άνθρωπος» είναι η πρώτη ατομική έκθεση του ΓιάννηΜπουλούμπαση και αποτυπώνει την καθημερινότητα του Ρουμανικού λαού, όπως την κατέγραψε ο φωτογράφος μέσα από εικόνες δρόμου, το 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης έγινε τον προηγούμενο Οκτώβριο, με ιδιαίτερη επιτυχία στο ΊδρυμαΜιχάληςΚακογιάννης, και θα συνεχιστεί στο εξωτερικό.

Για την έκθεση φωτογραφίας θα μιλήσουν οι:


Κωνσταντίνος Φλώρος, διευθυντής του περιοδικού  Photonet

και

ΕιρήνηΕυριπίδου, ιδιοκτήτρια της Evripides art Gallery

Η έκθεση περιλαμβάνει 80 ασπρόμαυρες φωτογραφίες διαφόρων διαστάσεων.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών του ΓιάννηΜπουλούμπαση θα διατεθούν για την δημιουργία ενός τρίγλωσσου λευκώματος (ελληνικά + αγγλικά + γαλλικά), που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΕνΠλω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!