Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Solidus: εικαστικά παρέμβαση της Θεοδώρας Κώτση – Φελίτσι στην Ελευσίνα
[CultureNow]: Solidus: εικαστικά παρέμβαση της Θεοδώρας Κώτση – Φελίτσι στην Ελευσίνα

[CultureNow]: Solidus: εικαστικά παρέμβαση της Θεοδώρας Κώτση – Φελίτσι στην Ελευσίνα

Τον τίτλο Solidus (ύλη, σταθερότητα) επέλεξε για την εικαστική της παρέμβαση, που πραγματοποιείται, με την υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016 και της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, η εικαστικός Θεοδώρα Κώτση – Φελίτσι.
Η κατασκευή Solidus:
Με την ύλη για την αλληλεγγύη πραγματοποιείται στην πλατεία Νεολαίας, μπροστά από το κτίριο του 1ου – 3ου Γυμνασίων της πόλης της Ελευσίνας, με τη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης από τις 15-20 Οκτωβρίου, ώστε να εγκαινιασθεί επίσημα στις 29 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο της διαδικασίας κατασκευής προβλέπονται πολλές εκδηλώσεις.
Η σιδηροκατασκευή που θα σχηματίζει τη λέξη solidus, διαστάσεων 2 μ. Χ 11 μ., και που θα γεμίσει με πέτρες (θα ζυγίζει έτσι 8.000 κιλά) έχει την πρόθεση να αναδείξει την καταγωγή της λέξης αλληλεγγύη ( solidarity) από την ύλη (solidus). Τα υλικά της εικαστικής παρέμβασης είναι στενά δεμένα με την σύγχρονη βιομηχανική ιστορία της πόλης και της γης της Ελευσίνας. Η συμμετοχή των φορέων, των πολιτών και μαθητών που θα κληθούν να «βάλουν» τη δική τους πέτρα στην κατασκευή έχει σαν στόχο να αναδείξει την ανάγκη συμμετοχής σαν ένα τρόπο παρέμβασης της κοινωνίας στους δύσκολους σημερινούς καιρούς της κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!