Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Συζήτηση με την Μαρία Κούντζα στο Studio Μαυρομιχάλη
[CultureNow]: Συζήτηση με την Μαρία Κούντζα στο Studio Μαυρομιχάλη

[CultureNow]: Συζήτηση με την Μαρία Κούντζα στο Studio Μαυρομιχάλη

Ο Θεατρικός Οργανισμός “Νέος Λόγος” και το StudioΜαυρομιχάλη, παρουσιάζουν το έργο της πρωτοεμφανιζόμενης ΈρσηςΝιαώτη, “Κοιμήθηκαμε τα μαλλιά μου μέσα σ’ένα άδειο κουτίπίτσας”, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία ΣτέλλαςΚρούσκα. Ένας μονόλογος για το φλέγον ζήτημα των διατροφικών διαταραχών, που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στην εποχή μας.

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου η σειρά συζητήσεων πάνω στα θέματα που θίγει το έργο, συνεχίζεται, με καλεσμένη την ψυχίατρο και ψυχοθεραυπεύτρια Μαρία Κούντζα, με αντικείμενο συζήτησης την ανίσχνευση των συναισθημάτων και την προσωπική ταυτότητα πίσω από τα διατροφικά συμπτώματα: απειλητική και ανακουφιστική πορεία της θεραπευτικής διαδικασίας. Η ειδικός θα συζητήσει με το κοινό για όσα ακούγονται (και δεν ακούγονται) στην παράσταση . Βασικό στοιχείο της ηρωίδας, αλλά και της ψυχοπαθολογίας των ασθενών με διαταραχές πρόσληψης είναι ότι ο «θόρυβος» των συμπτωμάτων καλύπτει στα υποκείμενα συναισθήματα, με στόχο ακριβώς να μην τα αφήσει να ακουστούν. Πώς εξελίσσεται αυτή η διαδικασία και ποιος μπορεί αν είναι ο βοηθητικός ρόλος της θεραπείας σε αυτήν την κατάσταση; 

Το έργο

Μια γυναίκα αποφασίζει να μιλήσει για το πρόβλημα που την βασανίζει. Νευρική ανορεξία και Βουλιμία. Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!