Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Rebirth: Έκθεση του PUPET στην Art Zone 42
[CultureNow]: Rebirth: Έκθεση του PUPET στην Art Zone 42

[CultureNow]: Rebirth: Έκθεση του PUPET στην Art Zone 42

Η γκαλερί Art Zone 42 εγκαινιάζει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. τη δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη PUPET, με τίτλο ‘Rebirth’.

H έκθεση που παρουσιάζεται στην γκαλερί Αrt Zone 42 αποτελείται από έργα φιλοτεχνημένα με ακρυλικά και λάδια, τα οποία τεχνικά δε διαφέρουν καθόλου από τον τρόπο που εκφράζεται ο καλλιτέχνης όταν δημιουργεί στο δρόμο (ακρυλικά και σπρέι).

Θεματική των έργων του αποτελεί κυρίως το γυναικείο φύλο, ‘διανθισμένο’ και με άλλα στοιχεία, όπως κάκτοι αλλά και η παρουσία του άντρα σε δεύτερο πλάνο. Ο PUPET αποτυπώνει στον καμβά την ντελικάτη ομορφιά της γυναίκας και την εύθραυστη φύση της, η οποία κινδυνεύει από την τοξικότητα της σύγχρονης κοινωνίας και την αμέριστη προβολή της ματαιοδοξίας.

Ο τίτλος ‘Rebirth’ δηλώνει ακριβώς αυτό: προσωπικά βιώματα του καλλιτέχνη ( ο ίδιος παρουσιάζεται και σε ορισμένα έργα του ), τα οποία παίρνουν σάρκα και οστά και εν μέσω των οποίων διαφένεται η εσωτερική αναγέννηση. Τα έργα του με έντονα αλλά ελεύθερα περιγράμματα και παχιές πινελιές αποτυπώνονται στη μνήμη και ‘μαρκάρουν’ το προσωπικό του στίγμα. Οι κάκτοι που προβάλλονται σε αρκετά από αυτά παρά τα αγκάθια τους, δηλ. δυσκολίες που λίγο πολύ αντιμετωπίζουμε στον κόσμο, γεννούν άνθη τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν αυτή τη σκληρή και απόμακρη εικόνα.

Υπάρχει όμως εδώ μια διφορούμενη σημασία, καθώς μπορεί να ισχύει ότι οτιδήποτε όμορφο μπορεί να αποδειχθεί τοξικό ή επικίνδυνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!