Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Tο πρώτο έργο του Greek Play Project ανεβαίνει στη σκηνή!
[CultureNow]: Tο πρώτο έργο του Greek Play Project ανεβαίνει στη σκηνή!

[CultureNow]: Tο πρώτο έργο του Greek Play Project ανεβαίνει στη σκηνή!

Το βραβευμένο έργο στον διαγωνισμό του Greek Play Project, Ελένη ή Σούλα; της Δέσποινας Καλαϊτζίδου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως προβλεπόταν για το έργο που θα διακρινόταν.
Ένα έργο με αρετές τόσο ως προς τη χρήση και τη ροή του λόγου, τη θεατρικότητά του, το χιούμορ, την ατμόσφαιρα που δημιουργεί, τον τρόπο που πραγματεύεται τον αρχαίο μύθο και την αναλογία του με το παρόν.
Τον μονόλογο θα ερμηνεύσει η Νικολέτα Κοτσαηλίδου.
Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη στο Blackbox και θα συνεχιστούν στην Αθήνα στο θέατρο Αλκμήνη.
Σε σκηνική ανάγνωση θα παρουσιαστεί επίσης και το έργο της Παναγιώτας Δημοπούλου, Διαγώνια που έλαβε στον Διαγωνισμό τον Έπαινο.
Ο διαγωνισμός συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου με τίτλο «Γράψε τον μύθο σου» και με θέμα που να αφορά στην επαναδιαπραγμάτευση του αρχαίου ελληνικού μύθου, στον σημερινό κόσμο και στον σύγχρονο άνθρωπο προκηρύχθηκε τον Απρίλιο του 2015 σε συνεργασία με το BlackBox στη Θεσσαλονίκη και την υποστήριξη του θεάτρου Αλκμήνη στην Αθήνα. Είχε 55 έγκυρες συμμετοχές, αποδεικνύοντας τόσο την ανάγκη της ύπαρξης του όσο και την ανάγκη να δοθούν κίνητρα δημιουργίας στους συγγραφείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!