Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Πέθανε η Μαρία Δημητριάδη, ιδρύτρια της αίθουσας τέχνης Μέδουσα
[CultureNow]: Πέθανε η Μαρία Δημητριάδη, ιδρύτρια της αίθουσας τέχνης Μέδουσα

[CultureNow]: Πέθανε η Μαρία Δημητριάδη, ιδρύτρια της αίθουσας τέχνης Μέδουσα

Μία από τις μεγαλύτερες γυναικείες προσωπικότητες της Τέχνης, η Μαρία Δημητριάδη, έφυγε από τη ζωή, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Η Μαρία Δημητριάδη ίδρυσε τη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης το 1979 σε ηλικία μόλις 19 ετών, στηρίζοντας από τότε μέχρι και σήμερα τη σύγχρονη ελληνική τέχνη και τους καλλιτέχνες της. Μεγάλη της αγάπη, εκτός από την τέχνη, ήταν η Πάρος, όπου περνούσε τα καλοκαίρια της.

Λίγα λόγια για τη Μαρία Δημητριάδη και τη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης:

To 1979, σε μια εποχή που η avant-garde έκφραση στην τέχνη ήταν αποδεκτή από έναν μικρό αριθμό ανθρώπων, η Μαρία Δημητριάδη ίδρυσε την Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, όπου ξεκίνησε να παρουσιάζει περιβάλλοντα, δρώμενα, βίντεο, φωτογραφίες καθώς και εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής.

Η πολιτική της Μέδουσας βασίζεται στην «ανακάλυψη» και την συστηματική προβολn – προώθηση νέων ελλήνων καλλιτεχνών οι οποίοι και καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου εκθεσιακού προγράμματος.

Παράλληλα παρουσιάζονται δημιουργίες καλλιτεχνών διεθνούς φήμης, όπως των Takis, Μάριου Πράσινου, Αλέξη Ακριθάκη, Harold Stevenson, Robert Matta, και Κώστα Κουλεντιανού,σε εκθέσεις που προτείνουν νέες προσεγγίσεις για το καλλιτεχνικό τους έργο.

Με στόχο να ενθαρρύνει την πειραματική διάσταση της σύγχρονης τέχνης, ξεκίνησε έναν δεύτερο χώρο, δίπλα στην ήδη υπάρχουσα Μέδουσα, στην οδό Ξενοκράτους 21, -τη Μέδουσα+1-, από το 1992 -1996, για εναλλακτικές δράσεις, όπου οι συνεργάτες της Μέδουσας δημιούργησαν επί τόπου περιβάλλοντα, έργα χώρου και εγκαταστάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!