Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
[CultureNow]: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης

[CultureNow]: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, με δημιουργικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν δράσεις!

«Φροντίζοντας με Τέχνη» όλη την οικογένεια, όλο τον πλανήτη!

Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού η Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και το Μουσείο Παιδικής Τέχνης γιορτάζει με δημιουργικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, προσφέροντας, με ελεύθερη είσοδο, την ευκαιρία για μια αρχική γνωριμία με την πολύπλευρη δράση «Φροντίζω με Τέχνη» που θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017. Η πολύπλευρη δράση «Φροντίζω με Τέχνη» υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πραγματοποιείται από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με σκοπό την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας από τη νηπιακή ηλικία μέσω της Τέχνης.

Γνωστό για τις κοινωνικές ευαισθησίες του, το Μουσείο Παιδικής Τέχνης επέλεξε το θέμα της Φροντίδας που ξεκινάει από τον ίδιο μας τον εαυτό και επεκτείνεται στην οικογένεια, στους φίλους, στον συνάνθρωπο, στο αστικό και φυσικό περιβάλλον , τα φυτά, τα ζώα, όλα τα έμβια όντα, για να αγκαλιάσει τελικά ολόκληρο τον πλανήτη. «Από τον μικρόκοσμο του εγώ στον πλανήτη του εμείς», όπως είναι και ο τίτλος της έκθεσης που θα εγκαινιαστεί σύντομα στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης, με 122 έργα παιδιών από το 1945 έως το 2016, από την πλούσια συλλογή του Μουσείου, δωρεές και συνεργασίες .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!