Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Νίκος Κουρής: Η επικοινωνία στο θέατρο είναι το δώρο μιας καθημερινής δοκιμασίας
[CultureNow]: Νίκος Κουρής: Η επικοινωνία στο θέατρο είναι το δώρο μιας καθημερινής δοκιμασίας

[CultureNow]: Νίκος Κουρής: Η επικοινωνία στο θέατρο είναι το δώρο μιας καθημερινής δοκιμασίας

Ο Νίκος Κουρής, λίγο πριν υποδυθεί τον βασανισμένο συγγραφέα «Τρέπλιεφ» του τσεχωφικού «Γλάρου» στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, μιλά για το έργο και την διαδρομή που έχει επιλέξει να ακολουθεί στο ελληνικό θέατρο.

Ερμηνείες που «χρωμάτισαν» χαρακτηριστικά τους εκάστοτε ρόλους, σε εκτελέσεις έργων που άφησαν εποχή. Ο Νίκος Κουρής μετρά στο βιογραφικό του μερικές από τις καλύτερες συνεργασίες στο ελληνικό θέαμα. Έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις και αξιομνημόνευτες προσωπικές «νίκες» τόσο στο θέατρο, όσο και τον κινηματογράφο, για τον οποίο αναφέρει μάλιστα πως «γοητεύεται ιδιαίτερα από τους «κόσμους» που χτίζονται μέσα στις ταινίες».

Στο πολυαναμενόμενο ανέβασμα του «Γλάρου» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Νίκος Κουρής ερμηνεύει τον Τρέπλιεφ, έναν από τους πιο τραγικούς ήρωες του Τσέχωφ. Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα, αναφέρεται στις ενδιαφέρουσες διαστάσεις και αναγωγές του κειμένου, στην τέχνη μέσα από τα μάτια του ήρωά του, αλλά και τις προσωπικές του αναζητήσεις στο θέατρο σήμερα.

Ο τσεχωφικός Γλάρος…

Στα έργα του Τσέχωφ δεν υπάρχουν μεμονωμένοι χαρακτήρες. Τα πρόσωπα λειτουργούν με τους όρους μιας μουσικής ορχήστρας. Αυτή είναι η δυσκολία και η πρόκληση. Ο τρόπος που συνυπάρχουν πολλές διαδρομές μέσα σε μια συνάντηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!