Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Μάριος Δαπέργολας: Εκπομπή παλίνδρομου σ(χ)ήματος
[CultureNow]: Μάριος Δαπέργολας: Εκπομπή παλίνδρομου σ(χ)ήματος

[CultureNow]: Μάριος Δαπέργολας: Εκπομπή παλίνδρομου σ(χ)ήματος

Ο Μάριος Δαπέργολας από τους ARTéfactsensemble γράφει για το Signal / noSignal, ένα παλίνδρομο οπτικοηχητικό κύμα μιας γόνιμης συνεργασίας.

________ 

Αγαπητέ ΠολιτισμέΤώρα.gr,γεια σου ξανά και σε ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. Σου γράφω περίπου, ή ακριβώς 433 λέξεις, αφού ενίοτε στο πολύβουο ηχητικό σύμπαν ενός δραστήριου συνόλου σύγχρονης μουσικής η υπενθύμιση μιας “JohnCàge-ειου” παύσεως αποδεικνύεται ευεργετική.

Η πρώτη γνωριμία του ARTéfactsensemble με το Unsample έγινε στο Θησείο το καλοκαίρι του ’13. Μόλις είχε κλείσει η ΕΡΤ και ο καθένας από την πλευρά του προβληματιζόταν για το τί αυτό το γεγονός μπορεί να σήμαινε για το μουσικό μας χώρο. Ο Λευτέρης Παπαδημητρίουκαι ο Μάριος Τσάγκαρης μας είχαν προσεγγίσει με μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση και η συνεργασία μας ήδη είχε βάλει ρότα για μια πρωτότυπη παράσταση .

Τί μεσολάβησε εν τω μεταξύ στο “Αρτεφακτιανό χωριό” μας? Αρκετά.. Ενδεικτικά σου αναφέρω τη Συγκατοίκηση με τον Κ. Βήτα , το αφιέρωμα στο Romitelli και τη Μουσική για το Νέο Κόσμο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Στρασβούργο, το THIVA km 102 ,το Γαλλικό Ινστιτούτο , το φεστιβάλ Scenes d’ Europe στη Reims, 2 CD στην puzzlemusik, πολύωρες πρόβες, τακτικές συνελεύσεις μεταξύ των μελών του ensemble συνήθως σε μια μεγάλη ροτόντα μιας καφετέριας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!