Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Υπερβαίνοντας το Τοπίο: έκθεση του Δημήτρη Σαρασίτη στη Γκαλερί Σκουφά
[CultureNow]: Υπερβαίνοντας το Τοπίο: έκθεση του Δημήτρη Σαρασίτη στη Γκαλερί Σκουφά

[CultureNow]: Υπερβαίνοντας το Τοπίο: έκθεση του Δημήτρη Σαρασίτη στη Γκαλερί Σκουφά

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, στις 7.30 μ.μ., εγκαινιάζεται στηΓκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Σαρασίτη με τίτλο ‘Υπερβαίνοντας το Τοπίο’ σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016.
Όπως αναφέρει και η επιμελήτρια της έκθεσης, στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των τελευταίων ετών του Δημήτρη Σαρασίτη, τα τοπία τα οποία αποτελούν περισσότερο κατακτημένους τόπους ενδελεχούς καταβύθισης και λιγότερο ζωγραφικές επιφάνειες προσηλωμένες στην ακριβή αποτύπωση του ορατού.
Στους τόπους αυτούς που σβήνονται και επαναγράφονται στον καμβά, που εφευρίσκονται εξ αρχής και επαναπροσδιορίζονται μέσω μιας ενδικτώδους και αναμοχλευτικής ζωγραφικής διαδικασίας, μιας εξακολουθητικής περιπλάνησης στο οργανικό κύτταρο του αστικού κέντρου και τα παράκτια βιομηχανικά άκρα του, άλλοτε ένα μικροσκοπικό οπτικό ερέθισμα και άλλοτε μια λανθάνουσα μα ωσεί παρούσα οπτική μνήμη ή οξεία συναίσθηση, συνομιλούν και ενεργοποιούν τη μεταβατική αυτή πρόθεση του ζωγράφου.
Τα έργα του Σαρασίτη δεν ανήκουν σε μια προαποφασισμένη γεωγραφική ενότητα, μα κατά κάποιον τρόπο ορίζουν τη νέα γεωγραφία μιας χώρας τετελεσμένης που αφουγκράζεται τα θραυσματικά συστατικά της.  
Οι αδροί τόποι του δεν είναι αφηγηματικοί, αποτελούν κατά κάποιον τρόπο, ωστόσο, ακριβείς ημερολογιακές αυτοαναφορικές αφηγήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!