Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: First come, first served: Ομαδική έκθεση στο The Art Foundation
[CultureNow]: First come, first served: Ομαδική έκθεση στο The Art Foundation

[CultureNow]: First come, first served: Ομαδική έκθεση στο The Art Foundation

Το T.A.F. / the art foundation εγκαινιάζει την έκθεση First come first served την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στις 20.30.

Η έκθεση FirstcomeFirstServed καταπιάνεται με την έννοια του σερβιρίσματος μέσα από τις διαφορετικές οπτικές και προσεγγίσεις σχεδιαστών, εικαστικών, product designer, φωτογράφων και επαγγελματιών του χώρου εστίασης. Δανείζεται τον τίτλο της από τη δημοφιλή πολιτική σέρβις – κατά την οποία οι πελάτες εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας άφιξης- επιχειρώντας, ταυτόχρονα, και έναν έμμεσο σχολιασμό πάνω σε αυτή.

Το σερβίρισμα συνιστά μια συνθήκη με πολύπλοκες κοινωνικές και πολιτισμικές προεκτάσεις και πρωτίστως ένα σύστημα με κώδικες όπου “όλα βρίσκουν τη θέση τους”: Στην εξέλιξη της τραπεζαρίας από την επίσημη στη σύγχρονη καθημερινή εκδοχή της εγγράφονται οι διαπροσωπικές σχέσεις, η ιεραρχία των προσώπων, οι θέσεις αυτών και των αντικειμένων σερβιρίσματος, το savoir vivre, οι σχέσεις μεταξύ κατανάλωσης και φαγητού. Στην Ιαπωνική ιεροτελεστία του τσαγιού το σερβίρισμα αποτελεί μια χορογραφική τελετουργία με άριστα ενορχηστρωμένη διαδοχή γεγονότων.

Από μια σιωπηλή συναναστροφή ως ένα ξέφρενο πάρτι, από την απλότητα και την ομορφιά στην απόλαυση μιας κούπας πρωινού καφέ ως τη βιαστική κατανάλωση ενός προμαγειρεμένου φαγητού, οι εκφάνσεις του σερβιρίσματος απασχολούν και εμπνέουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!