Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts
[CultureNow]: Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts

[CultureNow]: Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts

Στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής εστιάζει ο νέος κύκλος έργων που παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00-17.00.

Ο καταξιωμένος ζωγράφος παρουσιάζει έργα μικρών μεσαίων και μεγαλύτερων διαστάσεων, στο γνώριμο, αναγνωρίσιμο δικό του ύφος που υπηρετεί με συνέπεια, τα οποία αποτελούν έναν εικαστικό ύμνο στη ζωή.

Η θεματογραφία του εκθειάζει τον έρωτα, με τα ζευγάρια του να αποτελούν δυναμικά σύμβολα ζωής που στέλνουν το μήνυμα της συντροφικότητας που είναι τόσο αναγκαίο στην εποχή μας: «οφείλουμε να δοξάζουμε τον έρωτα τόσο στη ζωγραφική, όσο και σε κάθε μορφή τέχνης. Η αγωνία του καλλιτέχνη είναι να καταφέρει να εκφράσει τον έρωτα», σημειώνει ο ίδιος ο Γιώργος Σταθόπουλος με αφορμή την έκθεση του. Αγαπημένο φόντο στα έργα του ζωγράφου πόλεις γεμάτες χρώμα, απαλλαγμένες από το γκρίζο της καθημερινότητας όπου τα στοιχεία της σύγχρονης ζωής συμπλέουν με στοιχεία από τη βυζαντινή εποχή και την κλασική αρχαιότητα: «στην ουσία είναι η πόλη που ζούμε, όπου τόσο οι έννοιες, τα στοιχεία και οι άνθρωποι βρίσκονται σε σύγχυση», επισημαίνει ο Γιώργος Σταθόπουλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!