Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Έκθεση της Τζούλιας Δημακοπούλου στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης
[CultureNow]: Έκθεση της Τζούλιας Δημακοπούλου στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

[CultureNow]: Έκθεση της Τζούλιας Δημακοπούλου στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης εγκαινιάζει το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 την έκθεση ζωγραφικής της Τζούλιας Δημακοπούλου με τίτλο Μνήμες.

Η προσωπική σχέση της ζωγράφου με την εικαστική δημιουργία εξελίσσεται εδώ και χρόνια, παράλληλα με τις επαγγελματικές της ασχολίες και σε κάποια απόσταση από αυτές. Από τη δεκαετία του 1970, αφού εγκατέστησε το δικό της εργαστήριο κοντά στην Αθήνα, αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου της στη ζωγραφική, χωρίς ωστόσο να εκθέτει τα έργα της. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα που φιλοτεχνήθηκαν την περίοδο 1990 – 2017.

Η ιστορικός τέχνης Μάρθα Χριστοφόγλου γράφει για τη ζωγραφική της Δημακοπούλου στην μονογραφία που συνοδεύει την έκθεση:

“… Είναι παρήγορο, να βλέπεις ότι η εκφραστική ένταση δεν ταυτίζεται με την επιτήδευση. Ότι τα προσωπικά οράματα μπορούν να γίνουν εικαστική πράξη χωρίς τεχνάσματα, να μεταφερθούν στο μουσαμά σαν δομημένα ανθρώπινα ίχνη, να μας συγκινήσουν, διατηρώντας το μυστήριο των καταβολών τους. Είναι ανακούφιση να απολαμβάνεις το χρώμα που γίνεται ένα με την εικόνα, όπως στην παλιά ζωγραφική, ενώ την ίδια στιγμή ο χώρος γίνεται αφαιρετικός και οι περιγραφικές νύξεις υποχωρούν, αφήνοντας το λόγο στη διακριτική γεωμετρία των συνθέσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!