Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Έκθεση ψηφιδωτών στο Μέγαρο Δεληγιώργη από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
[CultureNow]: Έκθεση ψηφιδωτών στο Μέγαρο Δεληγιώργη από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

[CultureNow]: Έκθεση ψηφιδωτών στο Μέγαρο Δεληγιώργη από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, το παλαιότερο από τα Μετοχικά Ταμεία της χώρας, οργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυσή του.

Στο πλαίσιο των εορτασμών, το Μέγαρο Δεληγιώργη, δημιούργημα του σπουδαίου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, ανοίγει για τρεις μέρες τις πύλες του στο ευρύ κοινό, φιλοξενώντας έκθεση ιστορικού αρχειακού υλικού, πορτραίτων από την πινακοθήκη του Ταμείου (έργα των Ν. Λύτρα και Γ. Ροϊλού), ψηφιδωτών κι έργων τέχνης σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, εκτός από το εκτιθέμενο υλικό, το τελικό αποτέλεσμα των εργασιών αποκατάστασης ενός κτιρίου που είναι “κόσμημα” για το κέντρο της Αθήνας. Στο εμβληματικό ακίνητο έχει πλέον αποκατασταθεί και αποκαλυφθεί εξ ολοκλήρου ο εκπληκτικής τεχνοτροπίας ζωγραφικός κι ανάγλυφος διάκοσμος, ο οποίος είχε καλυφθεί και καταστραφεί κατά το παρελθόν.

Η έκθεση θα παραμείνει σε λειτουργία από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου, και οι επισκέπτες της θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα κτίριο που συμπυκνώνει μια σημαντική εποχή για το κέντρο της πρωτεύουσας, λίγο πριν αυτό ενοικιαστεί και αποκτήσει νέα χρήση.

Στο πλαίσιο των εορτασμών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, στις 11.00 π. μ στην Παλαιά Βουλή (Σταδίου 13) κατά την διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων, τα οποία δημιουργήθηκαν ειδικά για την 150ετή επέτειο του παλαιότερου Μετοχικού Ταμείου της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!