Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Στεφανία Γουλιώτη και ο ιψενικός «Πέερ Γκυντ»
[CultureNow]: Ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Στεφανία Γουλιώτη και ο ιψενικός «Πέερ Γκυντ»

[CultureNow]: Ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Στεφανία Γουλιώτη και ο ιψενικός «Πέερ Γκυντ»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και η Στεφανία Γουλιώτη μιλούν στην κάμερα του Culturenow.gr, με αφορμή το ανέβασμα του «Πέερ Γκυντ» στο Εθνικό Θέατρο.

Ο «Πέερ Γκυντ», ένα από τα εμβληματικότερα κείμενα του Ίψεν παρουσιάζεται στην σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρατά και έναν από τους ρόλους της παράστασης.

Ο σκηνοθέτης, μαζί με την ΣτεφανίαΓουλιώτη, που υποδύεται την μητέρα του Πέερ Γκυντ, μιλούν στο φακό του Culturenow.gr για τις συγκινήσεις που προσφέρει το συγκεκριμένο κείμενο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρει πως «είναι ένα έργο εκτεταμένο σε ύψος και σε βάθος, πιάνει τόσα θέματα, έχει τόσα πολλά σκηνικά και το κυριότερο, μοιάζει να μην έχει γραφτεί για θέατρο. Θυμίζει ένα μεγάλο ποίημα.»

Η Στεφανία Γουλιώτη μιλά για το ρόλο της τονίζοντας ότι «έχω την τύχη να παίζω έναν από τους πιο ωραίους ρόλους της παγκόσμιας δραματουργίας σε ένα αριστουργηματικό έργο. Παίζω την αρχετυπική μάνα του Πέερ Γκυντ. Εγώ δεν ήμουν έτοιμη για ένα τέτοιο ρόλο, ήταν αιφνιδιαστική επιλογή, αλλά με έβαλε κατευθείαν σε ένα μονοπάτι μυστηριώδες και σε μια περιοχή αναζήτησης αρκετά μεγάλη.»

Ως προς την μεταξύ τους συνεργασία, ο σκηνοθέτης επισημαίνει ότι «η Στεφανία Γουλιώτη έχει την δεξιότητα να μας σημάνει – δείξει σε πέντε κομβικές σκηνές την πορεία και το χαρακτήρα της αρχετυπικής μάνας του Πεερ Γκυντ.»

Ενώ η ηθοποιός συμπληρώνει σχετικά: «ο πρώτος λόγος που ήθελα να είμαι σε αυτή τη δουλειά, είναι για βρίσκομαι στην σκηνή με τον Δημήτρη Λιγνάδη, έναν απρόβλεπτο σκηνοθέτη και ηφαίστειο ιδεών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!