Σάββατο, 27 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Η Camerata Junior για μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
[CultureNow]: Η Camerata Junior για μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής

[CultureNow]: Η Camerata Junior για μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής

Η Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής CAMERATA JUNIOR παρουσιάζει το νέο της ρεπερτόριο σε μια πρωινή κυριακάτικη συναυλία για μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 14 Μαΐου.

Η CamerataJunior, η νεανική ορχήστρα εγχόρδων του Συλλόγου ΟιΦίλοιτηςΜουσικής, γιορτάζει με επιτυχία τα 6 πρώτα χρόνια λειτουργίας της. Με τακτικά μαθήματα – δοκιμές, που πραγματοποιούνται στο ΜέγαροΜουσικήςΑθηνών και συμμετοχές σε συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Ορχήστρα έχει ήδη αναγνωριστεί από τους κριτικούς και το πάντα ενθουσιώδες κοινό της. Με δάσκαλο και μαέστρο τον καταξιωμένο βιολονίστα ΔημήτρηΣέμση, η Camerata Junior παρουσιάζει την καθιερωμένη ανοιξιάτικη συναυλία της, σε μια κυριακάτικη πρωινή συνάντηση για μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 14 Μαΐου στις 11:30 π.μ., στην ΑίθουσαΔ. Μητρόπουλος του ΜεγάρουΜουσικής.

Το παιδικό και εφηβικό τμήμα της Ορχήστρας ανανεώνονται διαρκώς, μια που πολλά από τα μεγαλύτερα παιδιά αποχωρούν λόγω σπουδών και νέα έρχονται στη θέση τους. Έτσι, η κάθε χρονιά αποτελεί μια εντελώς καινούργια εμπειρία, ενώ το ρεπερτόριο επιλέγεται πάντα με πρώτο κριτήριο την παιδαγωγική του αξία. Στη φετινή συναυλία, το παιδικό τμήμα της … φετινής Ορχήστρας θα ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, τη Σερενάτα για έγχορδα του σύγχρονου Αμερικανού συνθέτη NORMAN LEYDEN (1917-2014), που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Αθήνα.

Από το εφηβικό τμήμα θα ακούσουμε: τη Σoυίτα σε παλιό στυλ «από τον καιρό του Holberg» του EDVARD GRIEG (1843-1907), έργο που ο Νορβηγός συνθέτης αφιέρωσε στο μεγάλο φιλόσοφο του Διαφωτισμού και συμπατριώτη του, βαρόνο Λούντβιχ του Χόλμπεργκ, την Ελεγεία για έγχορδα του ΑΛΕΚΟΥ ΞΕΝΟΥ (1912-1995), που θα παρουσιασθεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση και το Minimax «Ρεπερτόριο για στρατιωτική μουσική» του PAUL HINDEMITH (1895-1963), σε πρώτη ελληνική εκτέλεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!