Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: Η 6η Μπιενάλε συνεχίζει τον Δεκέμβριο με δράσεις και εκθέσεις
[CultureNow]: Η 6η Μπιενάλε συνεχίζει τον Δεκέμβριο με δράσεις και εκθέσεις

[CultureNow]: Η 6η Μπιενάλε συνεχίζει τον Δεκέμβριο με δράσεις και εκθέσεις

Την ώρα που μια και μόνο μινιατούρα μπορεί να εκφράζει για κάποιον την έννοια του σπιτιού και μπορεί να την προσφέρει ώστε να δημιουργηθεί μια συλλογική οικία-έργο τέχνης γεμάτη προσωπικές ιστορίες, κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας δεν έχουν που να κοιμηθούν και ζουν τη δική τους περιπέτεια στο δρόμο.

Πρόκειται για μερικά μόνο από τα ζητήματα που μετατρέπονται από θεατρικές παραστάσεις έως περφόρμανς και από εγκαταστάσεις έως εκθέσεις φωτογραφίας και παρουσιάζονται στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων, του κεντρικού και του παράλληλου προγράμματος της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με γενικό θεματικό άξονα τις «Φαντασιακές Εστίες«.

Δράσεις και εκθέσεις που αποτελούν λόγους για τους οποίους αξίζει τον κόπο να βγουν όλοι από το δικό τους σπίτι, τη δική τους εστία και να τις συνδυάσουν με μια επίσκεψη στους τέσσερις χώρους της κεντρικής έκθεσης –Αγιορειτική Εστία, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης– η οποία ολοκληρώνεται σε 40 ημέρες, στις 14 Ιανουαρίου 2018.

Αναλυτικά, μέχρι το τέλος του 2017:

ΕΓΩ, ΕΣΥ, Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ, Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΝΤΕΚΑ ΑΣΤΕΓΩΝ.

Δεν έχουν σπίτι, έχουν όμως ιστορίες. Άτομα που διαβιούν στο δρόμο, άτομα που διαμένουν σε ανεπαρκή και ακατάλληλα καταλύματα, άτομα που στερούνται μόνιμης κατοικίας και φιλοξενούνται προσωρινά σε υπνωτήρια, ξενώνες και οικία τους πρόσωπα είναι οι πρωταγωνιστές της δράσης της Σωτηρίας Μπράμου, η οποία καταγράφει τις ιστορίες τους και τις παρουσιάζει για τέσσερις ημέρες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!