Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CultureNow]: 29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα
[CultureNow]: 29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα

[CultureNow]: 29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα

Όπως κάθε χρόνο,  ο βασικός πυρήνας του «Πανοράματος» είναι το διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα , που φέτος περιλαμβάνει 11 άπαιχτες στην Αθήνα ευρωπαϊκέςταινίες από Μ.Βρετανία, Ρωσία, Τσεχία, Γεωργία, Ουγγαρία, Λετονία,Τουρκία, Κροατία και Πολωνία. Ανάμεσά τους και μια  ταινία από την Κύπρο: το «Αγόριστηγέφυρα» του Πέτρου Χαραλάμπους, με ήρωα ένα παιδί.

Οι ταινίες, όλες πρόσφατης παραγωγής, συγκροτούν ένα πραγματικό πανόραμα διαφορετικών  τάσεων και αισθητικών που συναντά κανείς στο ευρωπαϊκό σινεμά σήμερα.

Τα βραβεία του Φεστιβάλ θα απονείμουν τρεις επιτροπές: της ΔιεθνούςΟμοσπονδίαςΚριτικώνΚινηματογράφου (FIPRESCI), της ΠανελλήνιαςΈνωσηςΚριτικώνΚινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ), καθώς και των αναγνωστών του περιοδικού “Αθηνόραμα“.

Επιτροπή μελών της FIPRESCI: AlinTasciyan, (Πρόεδρος της FIPRESCI, Τουρκία), AngeloMitchievici (Ρουμανία), ΚωνσταντίνοςΜπλάθρας (Ελλάδα).

Κριτική επιτροπή της ΠΕΚΚ: ΓιάγκοςΑντίοχος, ΝέστοραςΠουλάκος, ΙωσήφΠρωιμάκης.

Ακολουθούν όλες οι συνόψεις των ταινιών του διεθνούς διαγωνιστικού προγράμματος, ανά μέρα και ώρα προβολών.


ΠΕΜΠΤΗ 17/11, ΤΡΙΑΝΟΝ


19.30 • MELLOW MUD / Es esmu seit

(2016, Λετονία, 106’)

Σκηνοθεσία: Renars Vimba

Σεν./Scr.: Renars Vimba. Φωτ./Cin.: ArnarThorThorisson. Μοντ./Εd.: YorgosMavropsaridis. Μουσ./Mus.: EriksEsenvalds. Ηθ./Cast: ElinaVaska, AndzejsLilientals, EdgarsSamitis. Παρ./Prod.: TasseFilm. Διάρκεια/ Dur.: 106’

Μοναξιά, απογοήτευση και η εμπειρία της πρώτης αγάπης, αποκαλύπτουν το χαρακτήρα της Ράια, ενός 17χρόνου κοριτσιού, που ζει με τη γιαγιά της και τον μικρό της αδερφό, στην αγροτική Λετονία. Μια συγκλονιστική σειρά γεγονότων ταρακουνάει τις ζωές τους και το νεαρό κορίτσι πρέπει να λάβει αποφάσεις, που ακόμα και μια ώριμη γυναίκα, θα ήταν δύσκολο να πάρει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CULTURE NOW

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!